Vijf conclusies na de bekerwinst van PSV op rivaal Ajax

17 april 2022 – PSV heeft in een bomvolle Kuip ten koste van Ajax beslag gelegd op de KNVB Beker. Het was een spannende, spectaculaire en al met al schitterende finale, waarin de Eindhovenaren aan het langste eind trekken: 2-1. Na afloop trok FCUpdate.nl vijf conclusies uit de kraker.

Vijf conclusies na de bekerwinst van PSV op rivaal Ajax

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

1. Schmidt wint laatste slag van Ten Hag
De bekerfinale betekende de laatste clash tussen de vertrekkende Roger Schmidt en de mogelijk vertrekkende Erik ten Hag. Het was pas de tweede van de in totaal zeven ontmoetingen die Schmidts PSV won (Ten Hag won er drie), al valt daarbij direct op dat dit precies de twee duels waren waarin direct een prijs op het spel staat. De laatste grote slag gaat dus naar Schmidt. Althans, de laatste directe confrontatie. Ten Hag en zijn ploeg zullen na vandaag alleen nog maar meer gebrand zijn om de landstitel uit handen van PSV te houden.

2. Korte rustperiode deert PSV niet
Slechts drie dagen had PSV om zich voor te bereiden op de bekerfinale, tegenover de acht van Ajax. Daar kwam de mentale tik na de toch al zware wedstrijd tegen Leicester City nog eens bij. Toch leek PSV er weinig last van te hebben en had het genoeg energie om tot twee keer toe uit de startblokken te schieten. In de eerste helft leverde dat slechts wat kansen op, maar direct na rust ook de twee beslissende treffers. En vervolgens had PSV dus ook nog eens de kracht om de zege over de streep te trekken, met Ibrahim Sangaré als absolute uitblinker. Dat onder andere Cody Gakpo uitviel was het overigens wel te merken.

3. Geweldige sfeer
Een finale in De Kuip, met aan beide kanten zo'n 17500 supporters van de nummers één en twee van Nederland. Het klinkt als het recept voor een heerlijke voetbalavond, en dat bleek het ook te worden. Al vanaf ruim voor de aftrap lieten de fans zich aan één stuk door horen en dat hield tijdens de wedstrijd - ongeacht de stand - van beide kanten voortdurend aan. Uiteraard was het het gezang van PSV dat na de wedstrijd het langst bleef klinken, maar ook aan de Ajacieden op de tribunes heeft het zeker niet gelegen. Jammer van een aantal incidenten, maar verder was het een heerlijke zondagavond in de zon in De Kuip. 

4. Makkelie draagt bij aan heerlijke finale
Dat de finale een bijzonder interessante wedstrijd werd, was mede te danken aan Danny Makkelie. De scheidsrechter liet veel doorspelen en hield als het maar even kon zijn kaarten op zak. Zijn manier van spelen leidde tot de nodige opstootjes, maar vooral tot een heerlijk tempo, ondanks dat er in de eerste helft slechts 25 minuten werd gespeeld. Dusan Tadic zal menen dat hij recht had op een strafschop, maar dat paste beslist niet in de wedstrijd van Makkelie.

5. Ajax nog niet waar het wil zijn
Voor Ajax is de nederlaag een bijzonder pijnlijke. Het begon het seizoen met grote Europese ambities, maar hier kon al vroeg een streep doorheen na de teleurstellende uitschakeling tegen Benfica. Vanaf dat moment was er alles aan gelegen om de dubbel te pakken, maar ook die missie is nu mislukt. Uiteraard kan het er met de landstitel nog een prachtig einde van maken. Maar van een honderd procent geslaagd seizoen kunnen de Amsterdammers zeker niet spreken.

Lees ookPSV doet Ajax in twee minuten pijn en wint beker dankzij Gakpo

Reacties

Ajax

gerelateerd