Ten Hag na zeperd: "We speelden tegen meer dan elf spelers"

17 april 2022, 21:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De verloren bekerfinale is bij Ajax hard aangekomen. De ploeg gaf de wedstrijd in twee minuten volledig uit handen, iets wat voor de Amsterdammers moeilijk te verklaren was. Erik ten Hag gaf tijdens zijn persconferentie achteraf aan het gevoel te hebben 'tegen meer dan elf spelers' te spelen.

"In sommige wedstrijden zijn er krachten en machten die niet te beschrijven zijn. We speelden tegen meer dan elf spelers", aldus een aangeslagen Ten Hag. "Desalniettemin hebben we karakter getoond en hadden niet mogen verliezen, maar dat gebeurde daardoor wel."

De trainer doelde op verschillende momenten die samen maakten dat een overwinning er voor Ajax niet meer in zaten. "Zoveel dompers achter elkaar... Geen penalty, de 2-0 afgekeurd, de 2-2 afgekeurd, een bal op de paal. Op een gegeven moment is het ook te veel."

Ten Hag voegde daaraan toe dat zijn uitspraken géén kritiek op de arbitrage waren. Toch vond hij dat Dusan Tadic in de eerste helft wel degelijk een strafschop had moeten krijgen en zette hij ook zijn vraagtekens bij de eerste afgekeurde treffer, waar het buitenspelmoment ver voor het uiteindelijke doelpunt plaatsvond. "Ik weet niet of die regel daarvoor bedoeld is."

Tadic

Tadic zelf had geen twijfels over het penaltymoment.  "Het is ongelofelijk dat hij niet werd gegeven. Makkelie is onze beste scheidsrechter, maar dit was honderd procent een penalty. Ik heb nog tegen hem gezegd dat hij moest gaan kijken. Ik was er zeker van."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen