Ajax kan Bosz van opvolgerslijstje Ten Hag afstrepen

17 april 2022, 22:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax kan Peter Bosz (58) mogelijk schrappen op het lijstje van potentiële opvolgers van Erik ten Hag. De Nederlandse oefenmeester heeft van Olympique Lyon-voorzitter Jean Michel Aulas het vertrouwen gekregen voor de rest van dit seizoen, maar ook al die voor het volgend voetbaljaar.

De toekomst van Bosz kwam zondagmiddag ter sprake na de 6-1 zege op Bordeaux, die broodnodig was aangezien Olympique Lyon donderdagavond op heel pijnlijke wijze uit de Europa League werd gevoetbald. Ook de prestaties in de Ligue 1 vallen al een langere periode tegen, waardoor er in de Franse media duidelijk werd gespeculeerd over de toekomst van de oefenmeester. 

"Peter Bosz zal ook volgend seizoen onze coach zijn. Het heeft geen zin om te schrijven dat ik andere managers heb gepresenteerd voor het komende seizoen of dat ook maar heb geprobeerd. We hebben er nog niet eens over nagedacht", beweerde Aulas ondanks de tegenvallende resultaten onder Bosz. Eerder sprak hij al het vertrouwen uit in de Nederlander voor de rest van dit seizoen, maar destijds zag Lyon nog wel in Europa.

Lees ook: Vijf mogelijke opvolgers van vertrekkende Erik ten Hag bij Ajax

Opvolgers Ten Hag

Ten Hag staat na dit seizoen voor een vertrek van bij Ajax: hij zou op weg zijn naar Manchester United, al wil hij dat zelf nog niet bevestigen. Bosz is een van de meest genoemde opties, ondanks dat hij een doorlopend contract heeft bij Olympique Lyon. Daar zal Aulas, als we zijn woorden van vandaag (zondag) mogen geloven, Bosz voorlopig nog aan houden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen