Engelse media zien Ajax bekerfinale verliezen: 'Afgeleid, Erik?'

18 april 2022, 09:35

De bekerfinale tussen PSV en Ajax (2-1) werd niet alleen in Nederland aandachtig gevolgd. Gezien de mogelijke overstap van Erik ten Hag naar Manchester United, keken ook de Engelse boulevardkranten The Sun en The Daily Mail hoe de Ajax-trainer het ervanaf bracht.

'Afgeleid, Erik?', kopte The Daily Mail, dat daarmee de vraag opwierp of Ten Hag niet met zijn hoofd al bij zijn volgende avontuur in Manchester is. 'Niet dat United aan de keuze zal moeten twijfelen. De doelpunten die PSV de winst opleverden, kwamen voort uit individuele fouten en niet door tactische gebreken.'

De beide media hebben de mogelijk aanstaande Premier League-trainer tijdens de wedstrijd voortdurend in de gaten gehouden. Zodanig dat zijn houding, reacties en zelfs zijn kleding werd beschreven. 'Ten Hag, gekleed in donkere spijkerbroek, wit shirt, marineblauw jasje en sportschoenen, balde ingetogen zijn vuisten', schreef The Sun bijvoorbeeld over zijn reactie op de openingstreffer van Ryan Gravenberch. 

Niet bang

Veel belangrijker voor United zijn natuurlijk de tactische keuzes van Ten Hag. Daar werd in het bijzonder de basisplaats van Brian Brobbey uitgelicht. 'Ten Hag bewees dat hij zelfs in een bekerfinale niet bang is om risicovolle beslissingen te nemen. Hoeveel managers zouden hun topscorer - laat staan de, met afstand, topscorer van de Eredivisie - vervangen door een twintigjarige in een wedstrijd als deze?', aldus The Sun.

Dat die beslissing niet uitpakte zoals gehoopt, zagen de Britse media uiteraard ook. The Daily Mail: 'Een gedreven persoonlijkheid als Ten Hag zal zich ongetwijfeld afvragen: had ik niet met Haller moeten beginnen? De kritiek op dergelijke beslissingen zal nog veel groter zijn als hij op Old Trafford aan de slag gaat.'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen