Bekerfinale PSV - Ajax ontsierd door rellen in en buiten De Kuip

19 april 2022, 10:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De bekerfinale tussen PSV en Ajax is zondagavond bepaald niet zonder ongeregeldheden verlopen. Voor, tijdens en de wedstrijd ging het in en rond het stadion mis. In totaal zijn er buiten De Kuip 22 supporters gearresteerd, zo meldde het Algemeen Dagblad

De krant berichtte dat al voor de wedstrijd de eerste rellen uitbraken, toen vanuit een bus met PSV-supporters vuurwerk werd gegooid naar een politiebusje. Aan Ajax-kant waren er bussen die de fouillering probeerden te omzeilen, maar uiteindelijk alsnog aan de kant werden gezet. Naar verluidt moesten tientallen supporters door het ontlopen van de controle én drugsbezit de wedstrijd missen. Zij keerden onder begeleiding van de ME terug naar Amsterdam. 

Tijdens de wedstrijd ging het in verschillende vakken mis, toen Ajax-supporters met bivakmutsen een gezinsvak met PSV'ers aanvielen. Twee Eindhovense supporters raakten daarbij lichtgewond. Zelfs zou er een mindervalidetribune zijn bestormd. Daarnaast richtten Ajax-supporters vernielingen aan op de wc's in De Kuip. De acties zouden vervolgens tot meer confrontaties binnen en buiten het stadion hebben geleid.

Tot slot was ook het vertrek van de Ajax-bussen is niet voorspoedig gelopen. Bij de voorste bussen zou 'een klein opstootje' zijn ontstaan, wat uitmondde in grotere rellen. Supporters stapten de bussen weer uit met vuurwerk, dat zij richting de ME gooiden. De ME slaagde er vervolgens in de relschoppers terug in de bussen in te jagen. 'Alleen door de deuren van de bus met het schild dicht te houden, wist de politie te voorkomen dat de supporters opnieuw zouden uitbreken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen