Alles of niets bij Vitesse: "Overwogen om zonder keeper te spelen"

18 april 2022, 13:49

Vitesse en Sparta staan dinsdagavond voor een heel bijzondere wedstrijd. Althans, het gaat om slechts zes minuten van de eerdere ontmoeting die nog afgemaakt moet worden. De omstandigheden vragen om een andere aanpak en Vitesse-trainer Thomas Letsch heeft dan ook flink over zijn strijdplan nagedacht.

"Het is voor ons zaak om zo snel mogelijk de bal te heroveren", vertelde Letsch aan De Gelderlander. "Wij willen in die zes minuten nog minimaal gelijk spelen." De 'tussenstand' van de wedstrijd is namelijk 0-1 voor Sparta. De Rotterdammers waren in de oorspronkelijke ontmoeting hard op weg die drie punten over de streep te trekken, toen de wedstrijd vanwege misdragingen van een deel van het thuispubliek gestaakt werd.

Letsch zette overigens zijn vraagtekens bij de oplossing die voor het uitspelen van de wedstrijd werd gevonden. "Mijns inziens had de voetbalbond de hele wedstrijd over moeten laten spelen. Sparta besloot op 4 maart niet meer het veld op te gaan, maar de scheidsrechter achtte de veiligheid gegarandeerd. Het stadion was leeg. Er was helemaal geen reden de boel af te blazen."

Zonder keeper

"Zes minuten speeltijd is erg interessant", zei Letsch tot slot. "Het is voor ons ook allemaal nieuw. We hebben nu een strijdplan ontwikkeld. Spelen zonder keeper heb ik even overwogen, maar dat gaan we niet doen. Dat is geen serieuze optie. Wij zetten in op de winst. We gaan heel Europa over als we in zes minuten Sparta verslaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen