Karsdorp overlegt fraaie statistieken: verdient hij een kans in Oranje?

18 april 2022, 22:04

Hoewel Rick Karsdorp een bepalende speler is bij AS Roma, wordt hij steevast genegeerd door bondscoach Louis van Gaal. Deze statistieken tonen aan dat het niet gek zou zijn als de 27-jarige rechtervleugelverdediger een kans krijgt in Oranje.

Van alle rechtsbacks in de Serie A creëerde Karsdorp dit seizoen de meeste kansen (40). De voormalig speler van Feyenoord is eveneens de koploper als het gaat om de meest gecreëerde grote kansen (9). Ook als het om key passes is er geen rechtsback in de Italiaanse competitie die het beter doet dan Karsdorp (38).

Karsdorp speelde tot nu toe slechts drie interlands, waarvan de laatste dateert van 25 maart 2017. Door Van Gaal heeft is hij nog geen enkele keer opgenomen in de (voor)selectie. Kortgeleden vertelde Karsdorp aan ESPN dat hij Oranje uit zijn hoofd heeft gezet. "Ik heb vorig jaar 40, 45 wedstrijden gespeeld en ga dat dit seizoen waarschijnlijk weer aantikken, maar ik heb nooit wat gehoord van de KNVB."

Het betekent niet dat hij zich niet meer beschikbaar stelt. "Dat is zeker wat anders, maar ik heb het wel heel makkelijk geaccepteerd. Ik kijk niet eens meer naar de lijst. Ik krijg vanzelf wel een appje van vrienden of familie. Maar het is absoluut niet zo dat ik op een mail zit te wachten", aldus de rechtsachter.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen