Sky Sports: Man. City gaat afkoopclausule Haaland activeren

19 april 2022, 08:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sky Sports pakt dinsdagochtend groots uit met nieuws over Erling Haaland. De Noorse spits is deze zomer een van de grote transfertargets van topclubs, maar Manchester City heeft momenteel de beste papieren voor Haaland. Volgens het doorgaans betrouwbare medium, heeft de club besloten om de afkoopclausule van 75 miljoen te activeren.

Haaland staat in de belangstelling van meerdere topclubs in Europa. Real Madrid, FC Barcelona, Bayern München en Paris Saint-Germain zijn de laatste maanden het vaakst voorbij gekomen. De spits zou een afkoopclausule van 75 miljoen euro in zijn contract hebben, die de komende zomer ingaat. City gaat zich dus in ieder geval mengen in de strijd om Haaland, maar de keuze van Haaland zelf zal de doorslag geven.

Mochten er meerdere clubs bereid zijn om te voldoen aan de betalingsverplichting van 75 miljoen, dan zal Haaland met die clubs om de tafel gaan. De club die hem financieel en sportief gezien het meest te bieden heeft, zal met hem aan de haal gaan. Tabloid-krant The Daily Mail schreef dinsdag zelfs dat Haaland al een akkoord heeft met Manchester City, maar dat bericht moet met een korrel zout genomen worden.

Lees ookBayern-directeur weerspreekt geruchten Lewandowski en Haaland

Naar verluidt zal Haaland een half miljoen euro per week moeten verdienen, waardoor clubs alsnog flink in de buidel moeten tasten. Manchester City speelt dit seizoen vaak zonder echte centrumspits, door bijvoorbeeld Raheem Sterling of Phil Foden daar neer te zetten. Met Haaland moet er weer eens een echte nummer negen komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

deVoorstopper
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Fenomenale voetballer. Als je het dan hebt over een overvloed aan geld, vind ik dat Manchester City dit zoveel beter aanpakt dan een club als PSG.

Frerinho
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

75 miljoen voor Haaland is een koopje voor city. Ze kopen er veel goals mee.

Excellent
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Precies dat, maar het maakt City nou nog steeds niet interessanter dan PSG. Allebei een bij elkaar gekocht zooitje...

Frerinho
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat zeker! Money rules de voetbalwereld jammer genoeg. Altijd al wel natuurlijk..

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen