Waarom PSV nu wel van Ajax won? 'Misschien een beetje mazzel'

19 april 2022 – PSV redde afgelopen zondag het seizoen met de bekerwinst. In de finale van de TOTO KNVB Beker won het met 1-2 van Ajax. Hoewel er dit seizoen veel kritiek is geweest op trainer Roger Schmidt, kan hij nu wel op de complimenten rekenen, zo ook van PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. Volgens hem heeft PSV de beker namelijk altijd zeer serieus genomen dit jaar.

Waarom PSV nu wel van Ajax won? 'Misschien een beetje mazzel'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

'Ja, het is ook de beker van Schmidt. De trainer werd regelmatig verguisd en kreeg uit alle hoeken van het land kritiek. En die was niet altijd onterecht. Er was te veel gedoe met de fysieke toestand van spelers en PSV trok aan het kortste eind als het er écht om ging.' PSV werd dan ook weinig kans toegedicht in de finale tegen Ajax.

'Het leek een kansloos verhaal. De Europese exit, vermoeidheid van de spelers, een achterstand tegen Ajax en de matige statistieken in topwedstrijden. PSV oogde verslagen en het hele seizoen leek langzaam naar de bliksem te gaan.' De bekerwinst heeft het seizoen, maar ook de periode van Schmidt bij PSV, toch gered. 'Project-Schmidt kon zonder prijs niet met hoofdletters in een boek over de clubgeschiedenis.'

Lees ookSchmidt vindt seizoen PSV nu al geslaagd: "Fantastisch"

Ondanks de slechte statistieken die Schmidt had in topwedstrijden, won het op een cruciaal moment nu wel van Ajax. De reden? 'Hét grote verschil met vorige topwedstrijden was dat de Eindhovenaren nu niet implodeerden en misschien een beetje mazzel hadden. De verschillen in topvoetbal zijn soms flinterdun. Nu redde de VAR wel (penalty-moment, red.) en bleken twee Ajax-hakken in buitenspelpositie de reddingsboeien bij al getelde tegengoals.'

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd