'Stekelenburg gaf aan dat Ajax beter Gorter op doel kon zetten'

19 april 2022 – André Onana stond zondag in de bekerfinale niet onder de lat bij Ajax. De doelman heeft een liesblessure, maar het zou ook kunnen dat hij definitief gepasseerd is. Maarten Stekelenburg is pas net terug van een langdurige blessure en werd direct voor de leeuwen gegooid. In de podcast Kick-Off van De Telegraaf vertelt Ajax-watcher Mike Verweij dat hij dat aanvankelijk zelf niet eens wilde.

'Stekelenburg gaf aan dat Ajax beter Gorter op doel kon zetten'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Hij zou namelijk zelf liever Gorter onder de lat hebben zien staan. "Het was een keeperswissel die zich eigenlijk al heel snel aankondigde. De week daarvoor hoorde je al dat Onana niet zou gaan keepen. Het schijnt zo te zijn dat Stekelenburg heeft geroepen dat Gorter moest keepen, maar er werd toch op de ervaring van Stekelenburg gegokt. Dat is op zich logisch en hij maakte op mij ook wel een zekere indruk."

Toch was er nog wel wat kritiek op de ervaren doelman. "Alleen bij die tweede goal denk je: had hij niet meer kunnen doen? Dat werd later door Ten Hag uitgelegd. De korte hoek is echt voor de verdedigers en die zaten er niet kort genoeg bovenop. Dus dat kun je Stekelenburg niet aanrekenen. Ik denk dat Stekelenburg een hele goede indruk heeft gemaakt."

Lees ook: Stekelenburg verraadt keuze Ten Hag: Onana gepasseerd

"Ik denk dat Stekelenburg de rest van het seizoen gaat keepen, Onana komt niet meer op doel normaal gesproken. Ik ben benieuwd of Onana nog wel gaat trainen, of dat er wordt gezegd dat zijn tijd bij Ajax voorbij is en dat hij maar naar Inter moet gaan. Het opvallende is wel dat er vanuit de spelersgroep een roep was om een andere keeper. Ten Hag heeft die beslissing genomen en dat is een goede beslissing."

Reacties

Ajax

gerelateerd