Nieuwe domper voor Messi: Argentijn mist mogelijk kampioensduel

19 april 2022, 15:48

Paris Saint-Germain moet het in de uitwedstrijd tegen Angers van woensdagavond stellen zonder Lionel Messi. De Franse grootmacht maakte dinsdagmiddag bekend dat de Argentijn last heeft van een ontsteking aan de linkerachillespees. Een domper voor PSG én Messi, want de koploper van de Ligue 1 kan op bezoek bij Angers de landstitel veroveren.

Dat PSG dit seizoen landskampioen wordt, is natuurlijk geen verrassing. De ploeg uit Parijs moest in het afgelopen seizoen weliswaar haar meerdere erkennen in Lille, maar dat bleek een uitzondering op de regel. Er staat dit seizoen geen maat op PSG. In eigen land althans. Het Europese avontuur mondde immers wederom uit in een grote teleurstelling. De Parijzenaren dromen al jaren van de eindzege van de Champions League. Daarvoor haalden ze afgelopen zomer de ene na de andere naam binnen, waaronder Messi.

De Argentijn verruilde FC Barcelona transfervrij voor PSG en moest de Fransen de cup met de grote oren bezorgen. Maar ook Messi kon niet voorkomen dat Real Madrid in de achtste finales te sterk was. Messi beleeft sowieso een teleurstellend eerste seizoen in Frankrijk. In 29 wedstrijden was hij slechts acht keer trefzeker. Daar komt woensdagavond dus geen verandering in. De Argentijn kan er wegens een achillespeesblessure niet bij zijn als zijn ploeggenoten een poging gaan doen om het kampioenschap zes speelronden voor het einde al veilig te stellen.

Daarbij zijn de Parijzenaren overigens wel afhankelijk van Marseille. De komende tegenstander van Feyenoord in de Conference League staat op de tweede plek met vijftien punten minder dan PSG. Verliest Marseille woensdagavond van Nantes en wint PSG bij Angers, is het kampioenschap binnen voor de ploeg van Mauricio Pochettino, die het bezoek aan Angers aangrijpt om een aantal wisselspelers de kans te geven. Daartoe wordt Pochettino ook grotendeels gedwongen. Naast Messi ontbreken namelijk ook Presnel Kimpembe, Marco Verratti, Julian Draxler en Leandro Paredes door blessures. En dan is Neymar ook nog eens geschorst.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen