Liverpool sloopt United en bezorgt Ten Hag nóg meer kopzorgen

19 april 2022, 22:56

Liverpool heeft dinsdagavond wederom veel indruk gemaakt. Nadat de ploeg van Jürgen Klopp zich vorige week plaatste voor de halve finales van de Champions League én de finale van de FA Cup, was ze ditmaal veel te sterk voor Manchester United: 4-0. 

Alles wees er in de aanloop naar de ontmoeting op Anfield op dat Manchester United het héél lastig zou krijgen. Niet alleen verkeert Liverpool in absolute topvorm – het plaatste zich afgelopen zaterdag nog ten koste van Manchester City voor de finale van de FA Cup. Ook moest Manchester United het dinsdagavond stellen zonder Cristiano Ronaldo. De Portugees, die zijn ploeg drie dagen geleden nog hoogstpersoonlijk de overwinning op Norwich City bezorgde, ontbrak wegens het trieste overlijden van zijn ongeboren zoontje. In de zevende minuut klonk er daarom een luid applaus op Anfield om Ronaldo een hart onder de riem te steken.

Bekijk ook: Anfield steekt Ronaldo een hart onder de riem

Op dat moment stond het overigens al 1-0 voor Liverpool. De ploeg van Klopp, zoals gezegd in bloedvorm, had niet veel tijd nodig om ook Manchester United op een hoopje te spelen. Na een fraaie aanval over meerdere schijven kreeg Luis Díaz de bal op een presenteerblaadje. De Colombiaan, die in januari voor een slordige 45 miljoen euro de overstap maakte naar Liverpool, schoot ijzig kalm binnen. Nóg mooier was de aanval die leidde tot de 2-0 van Mohamed Salah. De verdediging van Manchester United werd van het kastje naar de muur gespeeld, waarna Salah zijn 21e competitietreffer van dit seizoen kon maken.

Het zat ook niet mee voor Manchester United, mogelijk de toekomstige werkgever van Erik ten Hag. Ralf Rangnick, nu nog de oefenmeester, moest flink puzzelen aan zijn elftal. Achterin had hij daarom een basisplaats in petto voor Phil Jones, die op Anfield pas zijn derde opwachting van het seizoen maakte. Na acht minuten sloeg Rangnick noodgedwongen verder aan het puzzelen. Niet vanwege de vroege achterstand, maar omdat Paul Pogba niet verder kon. Zo bevindt Manchester United zich in de hoek waar de klappen vallen. Liverpool liet in de eerste helft overigens na om er nog meer uit te delen, al had United ook de mazzel dat de 3-0 van Díaz werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de tweede helft was het alsnog voor de derde keer raak voor de thuisploeg. Anthony Elanga verspeelde de bal en dat kun je tegen Liverpool beter niet doen. Via Andrew Robertson en Díaz belandde de bal uiteindelijk voor de voeten van Sadio Mané, die 'm vervolgens met zijn linker achter David de Gea kreeg. Na de 3-0 was de wedstrijd natuurlijk definitief beslist. In de slotfase maakte Salah er met zijn tweede ook nog 4-0 van. De ploeg van Van Dijk, die uiteraard de hele wedstrijd speelde, gaat dankzij de zege in ieder geval één nachtje aan kop in de Premier League. De voorsprong op Manchester City bedraagt nu twee punten, maar de ploeg van Pep Guardiola kan woensdagavond de koppositie heroveren als het wint van Brighton.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen