"Alfred Schreuder is de allerbeste kandidaat als opvolger Ten Hag"

20 april 2022, 07:40

Ajax zet in op Alfred Schreuder als opvolger van de vertrekkende Erik ten Hag. De succescoach vertrekt hoogstwaarschijnlijk naar Manchester United, waardoor de Amsterdammers speuren naar een opvolger. In de zoektocht is Ajax uitgekomen bij Schreuder, die in het verleden al als assistent werkte bij de koploper van de Eredivisie.

Daar kan Kees van Wonderen, die bij FC Twente samenwerkte met Schreuder, zich in vinden. "Als je kijkt naar zijn kennis, manier van werken, bevlogenheid en de bagage die hij heeft, dan lijkt hij mij de allerbeste kandidaat", zegt hij in gesprek met De Telegraaf. "Kwalitatief is Alfred een toptrainer. In mijn ogen heeft hij ook een enorme ontwikkeling doorgemaakt door zijn samenwerking met Julian Nagelsmann. Samen met Erik ten Hag is hij bepalend geweest in de doorontwikkeling van Ajax."

Ook Bert van Marwijk vindt de interesse van Ajax logisch. "Hij is een coach die goed nadenkt over het spelletje en heel duidelijk is. Ajax heeft het voordeel dat ze hem als assistent van Erik ten Hag al van dichtbij hebben meegemaakt", aldus de voormalige coach, die vindt dat Schreuders cv bij Ajax past. "Met Ten Hag, Ronald Koeman en Nagelsmann heeft hij uitstekende leermeesters gehad en hij is hoofdtrainer geweest bij FC Twente, Hoffenheim en Club Brugge. Dus heeft hij de benodigde meters gemaakt."

Schreuder werkte in het verleden als assistent voor onder meer TSG Hoffenheim, Ajax en FC Barcelona. Bij laatstgenoemde club werd hij vorig seizoen net als Ronald Koeman ontslagen. Bij FC Twente en Hoffenheim stond hij op eigen benen. Sinds begin dit jaar staat hij aan het roer bij Club Brugge, waar hij een zeer fraaie zegereeks heeft neergezet.

Lees ook: Ajax-fans staan nog niet te springen om komst van Schreuder

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Frerinho
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lijkt me een goede keuze. Heeft volgens mij meer ervaring dan Ten Hag toen der tijd.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen