Fysio's Man. City draaien overuren: 71 behandelingen in één week

20 april 2022, 14:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hoewel de titelstrijd in de Premier League inmiddels helemaal is losgebarsten, snakken de spelers naar het einde van het seizoen. Het overvolle speelschema in de Premier League zorgt ervoor dat veel spelers last hebben van pijntjes, wat bij Manchester City heeft geresulteerd in 71 fysiobehandelingen.

In de afgelopen twaalf dagen moesten The Cityzens maar liefst vier wedstrijden afwerken. De ploeg van Pep Guardiola nam twee keer op tegen Atlético Madrid in de Champions League en speelde twee wedstrijden tegen Liverpool. Dat er veel fysieke klachten zijn spelers komt voor de Spaanse trainer dan ook niet als verrassing.

"De teamarts kwam het me vertellen. Het is meer dan normaal en het heeft alles te maken met het drukke schema, maar het is wat het is", zegt de 51-jarige oefenmeester op de persconferentie, die verder aangeeft dat er tijdens de training voorafgaand aan het duel in de FA Cup zes massagetafels langs het veld stonden. In de afgelopen week werden er 71 behandelingen van de fysiotherapeuten geregistreerd.

Manchester City moest door het blessureleed Kevin de Bruyne en Kyle Walker missen in de halve finale van de FA Cup tegen Liverpool. Belangrijk is voor Manchester City dat de twee spelers snel weer terugkeren bij de ploeg, aangezien de club de punten hard nodig heeft in de strijd om de landstitel. Als er woensdagavond gewonnen wordt van Brighton & Hove Albion, komt de ploeg van Pep Guardiola één punt boven achtervolger Liverpool te staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen