Van Merwijk verwacht uitpubliek niet meer terug bij De Klassieker

20 april 2022 – De schade is groot in De Kuip na de bekerfinale van afgelopen zondag. Supporters van Ajax pleegden vernielingen in het stadion van de aartsrivaal, waardoor het toestaan van uitsupporters tijdens De Klassieker opnieuw verder weg lijkt dan ooit.

Van Merwijk verwacht uitpubliek niet meer terug bij De Klassieker

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Stadiondirecteur Jan van Merwijk van Feyenoord baalt enorm van de vernielingen, maar zag het vanwege de vorige edities van de bekerfinale wel een beetje aankomen. "Een klein groepje supporters is losgegaan en heeft de boel gesloopt", geeft Van Merwijk aan tegenover het Algemeen Dagblad. "We zullen alles herstellen en de rekening presenteren aan de KNVB. Die zal hem vervolgens naar Ajax doorsturen.''

De vernielingen zijn voor Feyenoord zeer vervelend, maar hebben er daarnaast voor gezorgd dat het spelen van De Klassieker mét uitsupporters onwaarschijnlijk lijkt: "Dit soort gedrag maakt het steeds lastiger om ooit weer uitpubliek toe te staan bij De Klassieker", weet Van Merwijk, die het risico zelf ook te groot vindt. Eerlijk gezegd: ik denk niet dat dat nog gebeurt. Aan beide kanten zit de rivaliteit te diep."

Eerder dit seizoen werd de spelersbus van Ajax bekogeld met vuurwerk tijdens de aankomst bij De Kuip. Het verbod op uitsupporters tijdens De Klassieker werd in februari 2009 ingesteld, toen er ongeregeldheden tussen beide supportersgroepen plaatsvonden tijdens de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord in de Johan Cruijff ArenA.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd