'Piqué probeerde ook Messi te strikken in Supercopa-affaire'

20 april 2022, 17:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Gerard Piqué ligt deze dagen onder vuur in Spanje, omdat hij betrokken zou zijn bij een schimmige deal om de Spaanse Supercopa naar Saoedi-Arabië te verhuizen. Deze week lekten er audiotapes uit die dat bevestigden. Inmiddels blijkt dat de verdediger ook heeft geprobeerd om zijn toenmalig ploeggenoot Lionel Messi te overtuigen om mee te werken.

Piqué zelf zou miljoenen hebben verdiend aan zijn bijdrage bij het verhuizen van de Supercopa naar Saoedi-Arabië. Twee dagen nadat die zaak aan het licht kwam, blijkt dat de verdediger voor Messi eenzelfde rol weggelegd zag. Door de Argentijn bij de plannen te betrekken, hoopte hij de spelersvakbond AFE onder druk te zetten om de verplaatsing van het toernooi mogelijk te maken.

"We hebben Leo er ook achter staan", zou Piqué gezegd hebben. "Hij gaat een video versturen, zodat we kunnen zeggen dat de boodschap van alle Barcelona-aanvoerders afkomstig is." Het Spaanse Sport, dat met het nieuws kwam, wist daarbij echter te melden dat Messi uiteindelijk nooit een video verstuurd heeft.

Reactie Piqué

Piqué zelf vertelde eerder via Twitch al zijn kant van het verhaal. "Het enige illegale hier is dat iemand privé-audio heeft gelekt naar de pers", stelde hij. Bovendien waren de 'onthullingen' volgens hem helemaal niets nieuws. "Sla de archieven er maar op na: dit was in 2019 al bekend. Nu in 2022 is de audio gelekt en is het opeens nieuws."

"Ik heb de Spaanse voetbalbond een kans geboden", ging hij inhoudelijk op de zaak in. "Voor het aanpassen van het format leverde de competitie 120.000 euro op. Tegenwoordig is dat veertig miljoen euro."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen