Bakayoko weet wat hem te doen staat: ''Ik moet me bewijzen''

20 april 2022, 19:15

Wie het dit seizoen over Jong PSV heeft, ontkomt er niet aan om de prestaties van Johan Bakayoko te bespreken. De jonge aanvaller is immers uitstekend op dreef. Dat is niet onopgemerkt gebleven, want hij maakte al tweemaal zijn opwachting in de hoofdmacht. Volgend jaar hoopt hij op nog meer kansen onder Ruud van Nistelrooy, die nu nog zijn trainer is bij de beloften.

Bakayoko maakte begin vorig jaar de stap naar Jong PSV. Waar hij in de tweede helft van het afgelopen seizoen niet verder kwam dan één treffer in negentien wedstrijden, trof hij dit seizoen al zestien keer doel. Daarnaast verzorgde hij ook nog eens elf assists. Daarmee is Bakayoko natuurlijk de grote uitblinker bij Jong PSV, de ploeg van Ruud van Nistelrooy. De voormalig topspits van onder meer Manchester United en Real Madrid neemt na dit seizoen het stokje over van Roger Schmidt en bevestigde vorige week al dat Bakayoko in de voorbereiding de kans krijgt om zich te laten zien bij de hoofdmacht.

Lees ook: Van Nistelrooy gaat Bakayoko een kans geven in PSV-hoofdmacht

''Dat geeft een goed gevoel'', zei de aanvaller dinsdagavond na het uitduel met ADO Den Haag voor de camera's van ESPN. De ontmoeting tussen ADO en Jong PSV werd op 11 maart gestaakt wegens een stroomstoring, waardoor de stadionlichten uitvielen. De stand op dat moment was 0-1 in het voordeel van de Eindhovense beloften en daar was Bakayoko verantwoordelijk voor. Maar de aanvaller en zijn ploeggenoten slaagden er dinsdagavond niet in om die voorsprong over de streep te trekken. Bakayoko speelde voor zijn doen sowieso een onopvallende wedstrijd.

Hij is zich er als geen ander van bewust dat hij nog een lange weg te gaan heeft om een basisplaats te bemachtigen in de hoofdmacht. In de voorbereiding op volgend seizoen krijgt hij in ieder geval de kans om het Van Nistelrooy lastig te maken. ''Dat helpt me ook om meer te focussen op nu'', aldus Bakayoko. ''Ik ben fan van Van Nistelrooy en hij wordt mijn trainer volgend jaar, dus ik moet me bewijzen.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen