Nederlanders voorkomen peperdure derby-zeperd Nice niet

20 april 2022, 20:55

In de strijd om een ticket voor de Champions League heeft OGC Nice woensdagavond slechte zaken gedaan. Op bezoek bij AS Monaco werd in de Derby de la Côte d'Azur namelijk met 1-0 verloren. Zodoende wordt het nog een bittere pil voor Nice om Europees voetbal te bereiken.

Wie vier Nederlanders aan de aftrap had verwacht in Monaco, kwam behoorlijk bedrogen uit. Myron Boadu moest namelijk op de bank beginnen bij de thuisploeg. Aan de zijde van de bezoekers uit Nice konden Pablo Rosario, Justin Kluivert en Calvin Stengs op hun beurt ook niet rekenen op een basisplaats. In het Stade Louis II zat het venijn van de eerste helft in de staart.

Monaco en Nice leken in de streekderby de kleedlokalen op te zoeken met een 0-0 ruststand, maar daar stak Aleksandr Golovin een stokje voor. Na een klein foutje van doelman Walter Benítez kon de Rus van dichtbij de 1-0 tegen de touwen schieten. Christophe Galtier had vervolgens halverwege de tweede helft genoeg gezien en bracht zowel Rosario als Kluivert in het veld.

Ook Boadu mocht nog even opdraven en trok met zijn ploeg de nipte zege over de streep. Nice is door de nederlaag gezakt naar de vijfde plaats in de Ligue 1. Die plek geeft aan het einde van de rit recht op voorronde van de Europa League. Monaco is de nieuwe nummer vier van de ranglijst. De top drie maakt kans op de Champions League.