Real ondanks falende Benzema stap dichterbij Spaanse landstitel

20 april 2022, 23:35

Real Madrid kan zich gaan opmaken voor een groot feest om het kampioenschap te vieren. De Madrilenen wonnen woensdagavond met 1-3 op bezoek bij Osasuna en mogen zich bijna de beste ploeg van Spanje noemen. Opvallend was de rol van Karim Benzema.

Er leek voor de bezoekers geen wolkje aan de lucht in het Estadio El Sadar. Daar was David Alaba na twaalf minuten spelen namelijk al verantwoordelijk voor de snelle 0-1. De Oostenrijker kreeg de bal op een presenteerblaadje van Benzema en werkte in tweede instantie binnen. Lang kon Real echter niet van deze voorsprong genieten.

Nog geen minuut later was Ante Budimir namelijk al goed voor de snelle gelijkmaker. Daar leek Osasuna mee de rust in te gaan, maar Marco Asensio stak daar een stokje voor. De halve Nederlander knalde een rebound binnen na een fraaie aanval via Eduardo Camavinga en Dani Ceballos hard raak. Zodoende kon Real toch met een voorsprong aan de thee.

In de tweede helft liet Benzema zien ook maar een mens te zijn. De superspits uit Frankrijk is dit seizoen in bloedvorm, maar faalde tegen Osasuna twee keer vanaf de stip. Doelman Sergio Herrera Pirón bleek tweemaal de spelbreker. Dat lukte hem niet meer in blessuretijd, toen Lucas Vázquez er nog 1-3 van maakte voor de aanstaand landskampioen.