BREAKING! Ajax-trainer Ten Hag vertrekt naar Manchester United

21 april 2022, 12:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax-trainer Erik ten Hag (52) maakt definitief de overstap naar Manchester United. Beide clubs hebben een akkoord bereikt over de deal, die donderdagmiddag wereldkundig werd. Hij tekent een contract tot en met 2025, met de optie voor nog een vierde seizoen. Daarmee is hij de opvolger van interim-coach Ralf Rangnick. 

Zowel Manchester United als ook Ajax maken melding van de overgang van Ten Hag, die nog wel een werkvisum moet krijgen. Dat is overigens slechts een formaliteit. "Tijdens de afgelopen vier jaar bij Ajax heeft Erik bewezen een van de meest opwindende en succesvolle coaches in Europa te zijn, die bekend staat om zijn aantrekkelijke en aanvallende voetbal, met bovendien veel eigen jeugd in het team", reageert John Murtough, directeur voetbal op de clubsite van United. 

"In onze gesprekken met Erik in de aanloop naar deze aanstelling zijn we diep onder de indruk geraakt van zijn langetermijnvisie om Manchester United terug te brengen naar het niveau waarop we willen zijn", vervolgt Murtough, die ook 'gedrevenheid en vastberadenheid' zag bij de Nederlandse coach. "We wensen Erik veel succes, terwijl hij zich richt op het behalen van een succesvol einde van het seizoen bij Ajax en kijken ernaar uit hem deze zomer te verwelkomen bij Manchester United." 

Van der Sar baalt van vertrek Ten Hag 

"Vier en een half jaar is een mooie periode, maar we hadden Erik graag langer bij Ajax gehouden", reageert algemeen directeur Edwin van de Sar op de clubsite. Afgelopen weekend werd bekend dat de Amsterdammers de coach een nieuw voorstel hebben gedaan, maar die liet hij links liggen voor het avontuur in Engeland. "Hij gaat de stap maken naar een van de grootste clubs ter wereld, die in een fantastische competitie speelt. Wij zijn Erik sowieso veel dank verschuldigd voor wat hij tot nu toe met Ajax bereikt heeft, maar we zijn nog niet klaar."

Lees ook'Ten Hag krijgt 240 miljoen transferbudget

Ten Hag was eerder werkzaam bij FC Utrecht, Bayern München II en Go Ahead Eagles als eindverantwoordelijke. Als coach won hij bij Ajax tweemaal de landstitel, tweemaal de KNVB Beker en een Johan Cruijff Schaal. Bovendien is hij dit seizoen nog altijd in de race om zijn derde titel op rij te behalen. De voorsprong op PSV bedraagt met nog vijf duels te spelen momenteel vier punten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Frerinho
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jammer voor Ajax maar wel te verwachten ja.. Hopelijk gaat hij niet falen in het buitenland 😅

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen