Geen nieuw Feyenoord-stadion: "We praten over 30 miljoen euro"

21 april 2022, 21:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Supportersvereniging FSV De Feijenoorder is opgelucht dat haar favoriete club in De Kuip blijft. Toch komt het nieuws niet als een verrassing, vertelt voorzitter Kees Lau. Hij snapt niet waarom de beleidsbepalers zo lang hebben doorgewerkt aan het plan.

"Het plan was veel te ambitieus. Bovendien ontbrak een slechtweerscenario", vertelt de voorzitter aan NU.nl. Veel supporters waren tegen een vertrek uit De Kuip, maar dat had volgens hem niets met sentiment te maken. "Als een nieuw stadion het beste voor de club zou zijn, hadden we daar graag aan meegewerkt. Maar al snel werd ons duidelijk dat dit een blok aan het been van Feyenoord zou worden. Het plan zou nooit de gewenste resultaten kunnen opleveren. Al jaren geleden heb ik gezegd: stop ermee."

Lau vindt het dan ook zonde dat er zoveel tijd verloren is gegaan en dat het enorm veel geld heeft gekost, zonder dat het nieuwe stadion er nu gaat komen. Weggegooid geld, zo stelt hij. "Dan praten we over 30 miljoen euro. Dat had beter in het onderhoud van De Kuip gestoken kunnen worden", aldus de voorzitter van de supportersvereniging, die al had verwacht dat een nieuw stadion financieel onhaalbaar was.

"We hadden destijds op de achterkant van een sigarendoosje kunnen uitrekenen dat het mis zou gaan. De Rotterdamse politiek heeft dit samen met het stadion zo ver laten komen. En dat steeds met een minimale meerderheid van 23 tegen 22 stemmen in de gemeenteraad. Terwijl al lang duidelijk was dat het stadionplan geen brede steun had", besluit Lau.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen