Ajax stuurt Onana op vakantie, mogelijk vertrek zes basisspelers

22 april 2022, 16:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

André Onana geniet momenteel van een vakantie in zijn geboorteland Kameroen. De sluitpost kampt officieel met een liesblessure, maar alles wijst erop dat de doelman richting het einde van de competitie uit de selectie is gezet vanwege zijn povere optredens en gedrag richting de supporters van Ajax. Onana snakt naar het einde van zijn Amsterdamse tijdperk.

Dat meldt De Telegraaf. De sluitpost, die over een aflopend contract beschikt en naar Inter verkast, ontbrak afgelopen zondag nog in de wedstrijdselectie van Ajax in de bekerfinale tegen PSV. Onder de lat werd de Afrikaanse keeper vervangen door Maarten Stekelenburg. Na afloop van de laatste wedstrijd van Onana, tegen Sparta (2-1 zege), zorgde hij na afloop voor veel commotie. Hij bedankte de fans niet en gaf in een interview aan zich niets aan te trekken van wat de achterban over hem zei.

Onana is niet de enige speler die na dit seizoen op zoek gaat naar de Amsterdamse uitgang. Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch hebben hun zinnen al langere tijd gezet op een vertrek naar Bayern München. Antony wil eveneens na dit seizoen naar een andere club verkassen, terwijl diverse clubs de verrichtingen van Lisandro Martínez, Jurriën Timber en Edson Álvarez nauwlettend in de gaten houden.

Coach Erik ten Hag maakte donderdagmiddag zijn vertrek naar Manchester United wereldkundig. Voordat een groot deel van de basisformatie een vertrek gaat overwegen, spelen de Amsterdammers nog voor een hoofdprijs. De voorsprong op PSV in de titelstrijd bedraagt vier punten, met nog vijf resterende speelronden.

Lees ook: Ten Hag cijfermatig geschiedenis in als beste Ajax-manager ooit

Reacties

Tegen-de-lat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@jvdm, Ik denk dat dat wel wat meevalt. Er zijn altijd wel weer nieuwe spelers die deze posities goed kunnen invullen. Maar het verlies van Martinez, Timber en Alvarez zou wel een grote domper zijn.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen