Transferweekje: gaat Frenkie met Ten Hag mee naar United?

23 april 2022, 12:03

De transfermarkt is weliswaar alweer een tijdje weken gesloten, maar in de wandelgangen is het nooit stil. Wat staat ons de zomerse transferperiode te wachten? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland. 

Wie volgt Ten Hag op?

Sinds de overstap van Erik ten Hag naar Manchester United officieel is, passeren diverse namen de revue als het gaat over de opvolging van de trianer bij Ajax. Diverse media meldden deze week dat Alfred Schreuder in Amsterdam bovenaan de verlanglijst staat om komend seizoen de honneurs waar te nemen. De coach is momenteel echter succesvol werkzaam bij Club Brugge, waar hij een contract voor onbepaalde tijd heeft. De oud-middenvelder heeft een lage afkoopsom in zijn contract staan, wat hem haalbaar maakt voor Ajax. Ook de naam van Peter Bosz zingt rond, maar hij weigerde deze week te reageren op vragen over de Amsterdamse topclub. Datzelfde doet Arne Slot van Feyenoord al weken. Diverse kenners zien Slot echter als de beste vervanger van de vertrokken Ten Hag.

Grondige schoonmaak Manchester United

Nu duidelijk is dat Ten Hag aan de slag gaat bij Manchester United, wacht de club een grondige schoonmaak in de zomer. Interim-coach Ralf Rangnick stelde dat er misschien wel tien aankopen noodzakelijk zijn om de selectie goed af te stoffen. Paul Pogba zal in ieder geval vertrekken vanwege zijn aflopende contract, terwijl de toekomst van bijvoorbeeld Cristiano Ronaldo nog hoogst onzeker is. United zelf speurt nu al de markt af naar gewenste versterkingen. Engelse media brachten in een eerder stadium al Darwin Nuñez in verband met de club, terwijl de laatste dagen ook de namen van Declan Rice en Matthijs de Ligt worden genoemd. Lisandro Martínez, Jurriën Timber en Antony zouden eveneens in beeld zijn om na dit seizoen met Ten Hag mee te vertrekken bij Ajax.

Frenkie de Jong naar Manchester United?

In bovenstaand verhaal gaat het met geen woord over Frenkie de Jong, maar de Nederlandse middenvelder lijkt de ideale speler om Manchester United weer aan het voetballen te krijgen. Desondanks beginnen de eerste geruchten rondom de hereniging tussen Ten Hag en De Jong de ronde te doen, want Diario Sport kwam vrijdag met het bericht dat de oefenmeester zijn oude pupil ook op de kandidatenlijstjes heeft staan. Gezien het perspectief voor de Nederlander; de financiële situatie van FC Barcelona en de voetballende uitdaging van Manchester United lijkt het een win-win-win-situatie te zijn... 

Lees ookFrenkie de Jong is dé ideale aanwinst voor Ten Hag: win-win-win

Veranderingen bij PSV

De A-selectie van PSV gaat in de komende zomer behoorlijk op de schop. Niet alleen komt er met Ruud van Nistelrooy een nieuwe hoofdtrainer, maar ook gaat er een flink aantal spelers vertrekken. Deze week werd bekend dat er concrete interesse in Erick Gutiérrez is, terwijl er ook al langer belangstelling is voor Ibrahim Sangaré en Mario Götze zijn toekomst min of meer aan Roger Schmidt heeft verbonden. De contracten van Eran Zahavi en Ryan Thomas lopen, Yvon Mvogo zal waarschijnlijk terugkeren bij RB Leipzig en ook voor huurling Carlos Vincius is belangstelling. Over sluitpost Joël Drommel is nog veel onzekerheid, maar een nieuwe keeper wil Van Nistelrooy ook. De oefenmeester [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/400802/psv-wil-stunten-en-zet-in-op-langer-verblijf-van-gewilde-gakpo/,_blank,heeft nog hoop dat Cody Gakpo wél behouden blijft], maar zelfs als dat lukt, dan staan er nogal wat veranderingen op stapel in Eindhoven. Wie spelen er na de zomer nog voor PSV?

Bale naar de VS?

Gareth Bale is hoogstwaarschijnlijk bezig aan zijn laatste maanden in dienst van Real Madrid. Het contract van de Welshe aanvaller loopt binnenkort af en er is geen enkele reden om aan te nemen dat de samenwerking wordt verlengd. Waar hij volgend seizoen speelt? De Verenigde Staten, wellicht. Journalist Steven Goff van de Washington Post claimt dat DC United heel ver wil gaan om Bale aan te trokken. Daarbij wil de Amerikaanse club zelfs het huidige salarisrecord om de aanvaller binnen te hengelen. Het record staat nu nog op naam van Wayne Rooney, die tussen 2018 en 2020 jaarlijks 4,6 miljoen euro opstreek.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen