Schmidt ziet gevaar in bekerwinst: "We moeten niet overdrijven"

22 april 2022, 13:46

Roger Schmidt stelt dat het gevoel goed is na de gewonnen bekerfinale, maar hij is daardoor tegelijkertijd op zijn hoede. De oefenmeester waakt voor onderschatting. De komende weken kan PSV er niet met de pet naar gooien, aangezien de ploeg blijft hopen op de landstitel.

"Natuurlijk geeft die gewonnen beker ons veel vertrouwen, maar het is niet zo dat we nu ineens vijf keer zullen winnen. We moeten dus ook niet overdrijven. Het gevoel is goed, maar dat kan ook een gevaar zijn", aldus Schmidt, die waakt voor onderschatting na het eremetaal. Zaterdagavond wacht het uitduel met SC Cambuur. De trainer is op zijn hoede voor de club uit Leeuwarden.

Lees ook: Giga-leegloop PSV aanstaande: mogelijk 15 spelers weg

"Dat Cambuur al veilig is, zegt veel over hun prestatie. En dan spelen we ook nog op kunstgras. We verwachten een zware wedstrijd. Bij Sparta was het op kunstgras ook heel lastig. Dat is altijd een voordeel voor de thuisploeg", wordt Schmidt geciteerd door Voetbal International. Op Het Kasteel werd uiteindelijk ternauwernood gewonnen met 1-2. Een stand waar de trainer ook nu voor zal tekenen. In deze fase van het seizoen tellen alleen de punten nog.

PSV zal scherp voor de dag komen, vertelt Schmidt. "Er is de afgelopen twee dagen goed getraind. Natuurlijk is het gevoel goed, maar verder was het een normale week. We richten ons op Cambuur", aldus de oefenmeester die meerdere basisspelers moet missen in de Friese hoofdstad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen