'PSV wil stunten en zet in op langer verblijf van gewilde Gakpo'

22 april 2022, 14:13

PSV wil proberen om Cody Gakpo nog een seizoen in Eindhoven te houden. De aanvaller staat bij meerdere clubs hoog op het verlanglijstje, maar de club wil hem het liefst nog even houden. Mogelijk ligt er weer een contractverlenging klaar voor de international van Oranje, die in januari al een nieuwe verbintenis tekende tot medio 2026. De bekerwinnaar wil met de aanvaller om de tafel om te praten over een contract voor een extra seizoen.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Gakpo staat open voor gesprekken met de clubleiding en Ruud van Nistelrooij zou ook al duidelijk hebben gemaakt dat hij graag met de aanvaller aan de slag wil gaan. Wat een voordeel voor PSV kan zijn, is dat aan het einde van dit jaar het wereldkampioenschap op het programma staat. In het Philips Stadion is de voetballer onomstreden, waardoor hij sowieso in beeld blijft bij bondscoach Louis van Gaal.

Arsenal, Manchester City, Liverpool, Bayern München en Borussia Dortmund zouden wel oren hebben naar een samenwerking met Gakpo, maar de vraag is of hij zich bij die clubs meteen in de basis weet te spelen. Mogelijk kan PSV van die onzekerheid profiteren door de aanvaller langer aan zich te binden, waarbij eventueel afspraken worden gemaakt dat de club een seizoen later makkelijker gaat meewerken aan een mooie vervolgstap in zijn carrière.

In 2015 deed PSV iets soortgelijks met Memphis Depay en Georginio Wijnaldum. De aanvaller en de middenvelder stonden bij veel clubs op de radar, maar besloten om samen in Nederland te blijven en met een landstitel afscheid te nemen. Dat lukte, waarna Depay naar Manchester United ging en Wijnaldum zijn carrière rustig opbouwde via Newcastle United.

Lees ook: Giga-leegloop PSV aanstaande: mogelijk 15 spelers weg

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zou het niet per se zo'n enorme stunt vinden. Ik ben Ajacied, maar het lijkt me echt het beste voor Gakpo om nog één jaar bij PSV te blijven. Hij schittert zeker met momenten, maar ik vind het niet consistent genoeg om hem echt de grote meneer te noemen in Eindhoven. Ik denk dat dat wel het geval moet zijn als je ergens goed wilt binnenkomen in het buitenland. Als je objectief gaat kijken naar de clubs die naar verluid geïnteresseerd in hem zijn zie ik hem daar nergens in de basis staan vanwege de concurrentie.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen