'Ten Hag-loon bekend: vier Premier League-trainers verdienen meer'

22 april 2022 – Erik ten Hag gaat bij Manchester United niet alleen zijn sportieve ambities proberen waar te maken, tegelijkertijd gaat hij ook zijn eigen bankrekening spekken. De trainer gaat een salaris 10,8 miljoen euro per jaar opstrijken. Met dat bedrag moet hij vier collega's voor zich houden binnen de Engelse competitie.

'Ten Hag-loon bekend: vier Premier League-trainers verdienen meer'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Josep Guardiola is de bestbetaalde keuzeheer in Engeland, onthult The Sun. Bij Manchester City verdient hij maar liefst 22,8 miljoen euro per seizoen. Liverpool-trainer Jürgen Klopp is de nummer twee op de lijst met een salaris van 19,2 miljoen euro. Antonia Conte complementeert de top-drie van bestbetaalde managers met een loon van 18 miljoen euro. Dat trio staat op eenzame hoogte ten opzichte van hun collega's. Brendan Rodgers is de laatste trainer die boven Ten Hag staat. De oefenmeester van Leicester City verdient twaalf miljoen euro per jaar.

Ten Hag staat dus op de vijfde plaats, waardoor hij Mikel Arteta van Arsenal en Thomas Tuchel van Chelsea wel voorblijft. De Londenaren betalen circa tien miljoen euro aan hun trainers. Bij de eindverantwoordelijke van Brentford zal er jaloers gekeken worden naar het lijstje, aangezien hij aan de onderkant bungelt. Thomas Frank verdient 'slecht' 1,8 miljoen euro voor zijn werkzaamheden bij de promovendus.

Ronald Koeman en Louis van Gaal
Ten Hag is met zijn salaris wel de bestbetaalde Nederlandse trainer in de geschiedenis van de Premier League. Louis van Gaal kreeg tijdens zijn periode bij Manchester United 3,9 miljoen euro op zijn bankrekening gestort, terwijl Ronald Koeman bij Everton jaarlijks 7,2 miljoen kreeg.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Premier League

gerelateerd