Frenkie de Jong is dé ideale aanwinst voor Ten Hag: win-win-win

22 april 2022 – Erik ten Hag wordt de nieuwe manager van Manchester United en sinds de officiële aankondiging werden talloze spelers gelinkt aan The Red Devils. Ook veel spelers met wie de oefenmeester werkte, onder wie Matthijs de Ligt, Jurriën Timber, Antony en vele anderen. Toch is er één speler die de Engelse grootmacht uitstekend kan gebruiken en rondom wie het voorlopig nog muisstil is: Frenkie de Jong.

Frenkie de Jong is dé ideale aanwinst voor Ten Hag: win-win-win

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

En een transfer van FC Barcelona naar Manchester United lijkt voor alle partijen een uitstekende oplossing. Allereerst omdat Frenkie de Jong niet meer onomstreden is in Catalonië. Zeker na de blessure van Pedri is de Nederlander weliswaar momenteel nog zeker van zijn plekje, maar normaliter wisselt Xavi de plekken op het middenveld naast Sergio Busquets en Pedri af tussen Gavi en de oud-Ajacied. In de laatste negen officiële competitiewedstrijden speelde De Jong slechts eenmaal negentig minuten, waar hij voorheen onder Koeman zelden gewisseld werd.

Ook in zijn Ajax-periode was de middenvelder onder Ten Hag een absolute zekerheid. Hoewel Peter Bosz en Marcel Keizer ook talent zagen in de controleur, was het Ten Hag onder wie De Jong écht doorbrak en glorieerde in zijn rol op het Ajax-middenveld. In die hoedanigheid verdiende hij zijn transfer naar La Liga, waardoor De Jong weet wat hem te wachten staat onder Ten Hag. Bovendien kan hij een onbetwiste basiskracht worden, die United weer aan het voetballen brengt. De enige vraag is of hij het zonnige Barcelona wil inruilen voor het druilerige Manchester, maar qua sportieve kansen lijkt een overgang alleen voordelen te hebben.

Financiën FC Barcelona
Ook voor de werkgever van De Jong kan een transfer zeker interessant zijn, aangezien het een publiek geheim is dat FC Barcelona kampt met grote financiële tekorten. Door transfervrije spelers te halen en spelers van waarde te verkopen op dezelfde plek, wil voorzitter Joan Laporta de financiële situatie verbeteren. Memphis Depay en Sergino Dest worden om die reden weleens aan de uitgang gelinkt, maar ook voor De Jong is dat een realistisch scenario.

Met Pedri en Gavi zijn de posities op het middenveld voor de komende tien jaar normaliter ingevuld in Camp Nou, terwijl de club ook een akkoord zou hebben bereikt met de transfervrije Franck Kessié. Bovendien lopen ook Riqui Puig en Nico Gonzalez rond op het middenveld, waar aanvoerder Busquets zeker is van zijn plekje. Daardoor zou de verkoop van De Jong – zelfs al is het met een klein verlies ten op zichte wat er ooit aan Ajax voor hem overgemaakt werd – financieel zeker interessant voor FC Barcelona. Kan United hem voor een relatief zacht prijsje oppikken? 

Lees ook'Ten Hag krijgt 240 miljoen transferbudget, 12 spelers mogen weg'

Manchester United moet voetbal krijgen
En vanuit Engels perspectief is de vraag hoe Manchester United weer aan het voetballen te krijgen. Alle potentiële aankopen die worden gelinkt aan de topclub en Ten Hag, zijn vanuit een voetballende gedachte. Timber, Declan Rice, Matthijs de Ligt: van achteruit moet de ploeg worden opgebouwd. Aangezien het middenveld van Manchester United een kleine leegloop kent, lijkt De Jong de ideale kandidaat. Louis van Gaal gaf tijdens de vorige interlandperiode nog aan dat Frenkie dé reden was dat Oranje aan het voetballen kwam tegen Duitsland. 

Bovendien kan hij in meerdere rollen spelen, maar met Paul Pogba vertrekt er in elk geval een controleur en Jesse Lingard en Juan Mata zijn eveneens transfervrij in de komende zomer, al is hun rol er meer eentje voor de terugkerende Donny van de Beek. In diverse berichten wordt echter wel duidelijk dat Ten Hag ook twijfelt over een langer verblijf van met name Nemanja Matic en een beetje ook Fred. Als ook zij vertrekken ligt de weg voor De Jong helemaal open. Een win-win-win-situatie: gaat Ten Hag zich melden voor Frenkie?

Wat vind jij? Laat weten of Frenkie de Jong in jouw ogen naar Manchester United moet! 

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Premier League

gerelateerd