FC Emmen (nog) geen kampioen ondanks overwinning op Roda JC

22 april 2022, 21:54   Bijgewerkt: 23 april 2022, 00:05

FC Emmen verzekerde zich vorige week van een terugkeer naar de Eredivisie. Daar hoopte het vrijdagavond ook al het kampioenschap aan toe te kunnen voegen, maar door de overwinning van FC Volendam laat dat nog even op zich wachten. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie heeft volgende week aan een punt tegen FC Eindhoven genoeg om de schaal in ontvangst te mogen nemen.

Waar FC Volendam dus vol aan de bak moest om promotie af te dwingen, kon FC Emmen lekker vrijuit voetballen. De ploeg van Dick Lukkien verzekerde zich vorige week immers al van een plaatsje in de Eredivisie. Maar ze wil nóg meer, namelijk het kampioenschap. Zover kon het vrijdagavond al komen, maar dan had FC Volendam niet mogen winnen van FC Den Bosch. Dat gebeurde dus wel, waardoor FC Emmen nog minstens een week moet wachten op de schaal. Maar dat die er gaat komen, daar bestaat geen twijfel over. Zeker niet na de overwinning op Roda JC.

De Limburgers lijken zich via de reguliere competitie te gaan plaatsen voor de nacompetitie, maar willen met de winst van de vierde periode de laatste twijfels wegnemen. Op bezoek bij FC Emmen zat een overwinning er echter geen moment in. Roda JC was bezig aan een prima reeks, maar kon aan de Oude Meerdijk geen vuist maken. FC Emmen opende al na zeven minuten via Jasin Assehnoun de score. Er was dus nog genoeg tijd voor de bezoekers om de bordjes weer in evenwicht te hangen, maar een rode kaart voor Richard Jensen in de 37e minuut maakte het er natuurlijk niet makkelijker op.

Roda JC kreeg desondanks kansjes op de gelijkmaker. Het zat er echter niet in voor de ploeg uit Kerkrade, die een kwartier voor tijd ook nog de 2-0 om de oren kreeg. Hoewel verliezen van de aanstaande kampioen natuurlijk geen schande is, komt de nederlaag hard aan. Roda JC heeft de periodewinst namelijk niet langer in eigen hand.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen