Kieft vindt blijheid en opluchting bij PSV 'ernstig overtrokken'

23 april 2022 – Wim Kieft vindt de blijheid en opluchting bij PSV en Roger Schmidt na het winnen van de KNVB Beker 'begrijpelijk', maar tegelijkertijd 'ernstig overtrokken'. In zijn column in De Telegraaf stelt de voormalig voetballer dat de 55-jarige Duitse trainer de beoogde doelstelling (nog) niet heeft waargemaakt.

Kieft vindt blijheid en opluchting bij PSV 'ernstig overtrokken'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat PSV ten koste van Ajax de KNVB Beker won, werd groots gevierd in Eindhoven. Kieft tempert de euforie. Niet alleen omdat PSV onder Schmidt nog geen landskampioen is geworden, maar ook omdat het spel al twee jaar te wensen overlaat. 'Het was de bedoeling dat PSV andersoortig voetbal zou gaan spelen en zich zou kwalificeren voor de Champions League. Het laatste valt te realiseren als hij met PSV kampioen van Nederland wordt', weet Kieft.

In de strijd om de landstitel is het verschil tussen Ajax en PSV vier punten, terwijl er nog vijf wedstrijden gespeeld moeten worden. 'Lukt het PSV alsnog, dan is die prestatie niet voortgekomen uit de kracht van PSV of uit een totaal nieuwe spelopvatting uit de koker van Schmidt', stelt Kieft. 'Dat PSV in de race is, ligt voornamelijk aan Ajax. Die hebben er in de Eredivisie een potje van gemaakt.'

Kieft somt op wat er misgaat bij Ajax: er wordt volgens hem gerommeld met spelers die willen vertrekken, spelers die binnenkort transfervrij zijn en dan zijn er nog de keeperssaga en het vertrek van Erik ten Hag naar Manchester United. 'Het houdt de Eredivisie wel spannend tot het einde', besluit hij.

Heeft Wim Kieft gelijk over PSV en Roger? Praat mee!

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

PSV

gerelateerd