Ten Hag kan CL-voetbal met Man United uit het hoofd zetten

23 april 2022, 15:28   Bijgewerkt: 23 april 2022, 17:05

Arsenal heeft zaterdag en belangrijke slag geslagen in de strijd om een Champions League-ticket door Manchester United een enorme dreun uit te delen. De Londense club was in een levendige wedstrijd dankzij doelpunten van Nuno Tavares, Bukayo Saka en Granit Xhaka met 3-1 te sterk voor de concurrent. Arsenal neemt door de overwinning de vierde plaats (tijdelijk) over van Tottenham Hotspur, terwijl voor Manchester United Europa League-voetbal nu het hoogst haalbare lijkt.

Manchester United maakte deze week het nieuws bekend dat Erik ten Hag in de zomer overkomt van Ajax. De Nederlandse trainer krijgt naar verluidt een fors transferbudget om de selectie te renoveren en tegen Arsenal werd maar weer eens bevestigd dat de topclub toe is aan vers bloed. De wedstrijd in het Etihad Stadium was amper twee minuten oud of United keek tegen een achterstand aan. Na geschutter van Alex Telles en Raphaël Varane maakte Nuno Tavares in de rebound de 0-1.

Bij Manchester United was er in het Emirates Stadium een basisplaats voor Cristiano Ronaldo, die dinsdag de topper tegen Liverpool miste vanwege het overlijden van zijn pasgeboren zoontje. Voor de Portugese aanvaller gingen in de zevende minuten de handen op elkaar, net zoals eerder deze week op Anfield gebeurde. Ronaldo maakte ondanks het persoonlijke drama een bedrijvige indruk, maar kon niet voorkomen dat Arsenal na een half uur de marge verdubbelde. De 2-0 van Bukayo Saka kwam op bijzondere wijze tot stand.

Eddie Nketiah leek op aangeven van Saka de score te verdubbelen, maar dat doelpunt werd vanwege buitenspel geannuleerd door de VAR. In aanloop naar het doelpunt maakte Telles echter een overtreding op Saka, waardoor Arsenal vanaf de strafschopstip alsnog de kans kreeg om de 2-0 te maken. Saka ging achter de bal staan en faalde oog in oog met David De Gea niet. De aansluitingstreffer van Manchester United liet echter niet lang op zich wachten: Ronaldo kwam na een voorzet van Nemanja Matic goed voor zijn man en tekende voor de 2-1, die hij opdroeg aan zijn overleden zoontje.

Manchester United ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker en kreeg een ultieme kans op de 2-2 toen Tavares bij een hoekschop onnodig hands maakte, maar de strafschop van Bruno Fernandes ging via de paal naast. Xhaka brak vervolgens het verzet van Manchester United door twintig minuten voor tijd met een schot van afstand de 3-1 te maken. Arsenal beperkte zich in het laatste deel van de wedstrijd tot verdedigen en hield de voorsprong relatief eenvoudig vast.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Nieuwslezer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Emirates Stadium i.p.v. Etihad Stadium.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen