Man City legt druk bij Liverpool voor derby na klinkende zege

23 april 2022 – Manchester City heeft geen fout gemaakt in strijd om de landstitel. De Engelse grootmacht boekte een simpele 5-1 overwinning op Watford en verhoogde het seizoenstotaal daarmee naar tachtig punten. De voorsprong op Liverpool bedraagt daardoor vier punten. De voornaamste titelconcurrent neemt het zondag in de Merseyside-derby op tegen Everton. Grote man bij City werd Gabriel Jesus.

Man City legt druk bij Liverpool voor derby na klinkende zege

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Man City maakte zelf in ieder geval geen fout. De ploeg van Pep Guardiola leek na een tegentreffer van Hassane Kamara nog even te moeten vrezen voor puntenverlies, maar op dat moment stond de koploper al op een 2-0 voorsprong. Al binnen 23 minuten had spits Gabriel Jesus tweemaal toegeslagen. De mooiste treffer van de middag kwam echter van de schoen van Rodri, die heerlijk raak volleerde en de marge daarmee weer op twee bracht.

Het werd uiteindelijk echter de middag van Jesus. De Braziliaanse spits luisterde het vertrouwen van zijn coach op door na rust zijn hattrick te completeren en zelfs met vier goals te eindigen. De 25-jarige aanvalsleider verdubbelde daarmee in één klap zijn seizoenstotaal. 

Manchester City blijf daarmee op koers voor de Engelse landstitel, maar voert een felle strijd met Liverpool. Het programma lijkt City gunstig gezind: Guardiola en consorten nemen het de komende weken in competitieverband nog op tegen Leeds United, Newcastle United, West Ham United en Aston Villa. De topclub is zodoende vier overwinningen verwijderd van het eremetaal.

Overige uitslagen
Norwich City - Newcastle United 0-3
Leicester City - Aston Villa 0-0

Reacties

Premier League

gerelateerd