Ten Hag over moeizame fase, United-nieuws en Schreuder

23 april 2022, 20:48

Ajax kroop zaterdagavond door het oog van de naald door tegen NEC in de slotfase een 0-1 overwinning uit het vuur te slepen. Ondanks dat het zeer stroef liep bij de Amsterdammers, heerste bij trainer Erik ten Hag vooral de tevredenheid over de drie punten. 

"Als de goal lang uitblijft, in deze fase waar je zeker moet winnen, is het uiteindelijk ook een opluchting. De ploeg is goed rustig gebleven, dan maak je uiteindelijk ook de goal", verklaarde Ten Hag voor de camera van ESPN. De trainer wist ook te vertellen waarom het de laatste tijd zo moeizaam gaat. "De vele wisselingen. Daar hebben we toch wat problemen mee. Met name in de laatste linie is het elke keer 'knippen en plakken'. En voorin missen we diepte met het wegvallen van Antony. Toch weten we te winnen. Daar gaat het om."

Daar kwam nog bij dat Antony's vervanger Steven Berghuis na een helft ook gewisseld moest worden. "Dat was een blessure. Hij was donderdag op de training al uitgevallen en heeft gisteren ook niet getraind. Uiteindelijk bleek in de wedstrijd dat het toch nog niet goed genoeg ging." Bij een 0-0 ruststand koos Ten Hag ervoor om rechtsbuiten Berghuis te laten vervangen door spits Brian Brobbey. "We moesten een goal maken. Dan kan je kiezen voor een buitenspeler daar, Ihattaren of Daramy, maar ik heb gekozen voor scorend vermogen." Dat pakte uiteindelijk goed uit, want het was Brobbey die in minuut 88 de winnende treffer binnenschoot. 

Trainerswissel

De wedstrijd tegen NEC was de eerste voor Ajax sinds bekend is dat Ten Hag na dit seizoen definitief naar Manchester United vertrekt. Van een opluchting over die duidelijkheid wil de trainer niet spreken. Hij maakte duidelijk helemaal niet met zijn nieuwe klus bezig te zijn. "Manchester zit in een belangrijke fase en de mensen daar moeten beslissingen nemen. Die wil ik zeker niet voor de voeten lopen. Ik richt me op Ajax. We zitten in de titelrace en hebben alleen nog maar finales te spelen. Daar heb ik al mijn energie voor nodig."

Tijdens de persconferentie na de wedstrijd werd Ten Hag ook nog geconfronteerd met zijn potentiële opvolger en voormalig assistent Alfred Schreuder. "Hij is een uitstekende veldtrainer, die mij in het eerste jaar zeer geholpen heeft om Ajax op het juiste spoor te zetten. Hij heeft veel vaardigheden, zeker op het gebied van trainen en coaches", werd hij geciteerd door Voetbal International

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen