Ook PSV blijft schadevrij na pittig duel met worstelend Cambuur

23 april 2022, 22:57

Met een 2-1 overwinning op Cambuur verkleint PSV het gat met Ajax weer tot vier punten. De Eindhovenaren leken nog niet helemaal uitgeslapen aan de wedstrijd te beginnen: al na drie minuten stond de ploeg van Roger Schmidt op achterstand. Kort voor rust werd dit ongedaan gemaakt door Eran Zahavi, waarna Mario Götze tegen een inmiddels tienkoppig Cambuur de 1-2 maakte.

PSV kende na het na het laatste competitieduel tegen RKC (2-0 winst) een periode met twee gezichten. In de Europa Conference League werden de Eindhovenaren vorige week onnodig uitgeschakeld door Leicester City, maar enkele dagen eisten ze met een zwaarbevochten zege op Ajax de KNVB-beker op. Om in de competitie in het spoor van de Amsterdammers te kunnen blijven en zo de minieme hoop op de titel nog levend te houden, was een overwinning daarom noodzakelijk. Tegen Cambuur, dat de laatste vijf wedstrijden geen enkel punt pakte, begon Roger Schmidt met Bruma en Ritsu Doan in de basis. Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré werden enigszins verrassend aan de kant gehouden.

Zij hadden nog maar nauwelijks hun plek in de dug-out opgezocht of hun ploeg stond met 1-0 achter. Een doorgeschoten voorzet van Issa Kallon werd niet goed verwerkt door de PSV-defensie en kwam met enig geluk bij Patrick Joosten terecht, waarna de Groningen-huurling de bal met de hak binnenschoot. De bezoekers probeerden vervolgens snel iets terug te doen, maar vanuit kansrijke positie miste Zahavi het overzicht. De Israëliër kwam maar weinig in het spel voor: PSV voetbalde aardig, maar had moeite om de bal uit open spel in het domein van de spits te brengen. Het tempo van het spel was vaak te laag om Cambuur echt in de problemen te brengen, en de vele voorzetten konden eenvoudig worden weggewerkt.

Driemaal bleek echter scheepsrecht voor de 34-jarige spits, die zijn ploeg kort voor rust langszij bracht. Cambuur werkte de bal na de tiende PSV-corner (!) niet goed weg, waarna de bal via André Ramalho voor de voeten van de Israëliër kwam. Na zijn doelpunt poogde de thuisploeg opnieuw op voorsprong te komen. Deze aanvallende intenties hield de ploeg van Dennis Haar na rust korte tijd vast, waarbij ze mede geholpen werden door het gezapige spel van PSV. Naarmate de tweede helft vorderde begonnen de Eindhovenaren steeds meer aan te dringen, al hoefde Pieter Bos door vele gesmoorde schoten nog niet veel reddingen te verrichten.

Op een snoeiharde kopbal van Mario Götze was de Cambuur-doelman echter kansloos. Een corner van Mauro Junior vloog over alles en iedereen richting de tweede paal, waarna de Duitser volledig vrij kon binnenkoppen. De thuisploeg stond inmiddels met tien man: door een ongelukkige overtreding pakte Sekou Sylla zijn tweede gele kaart. De Eindhovenaren vergaten na deze treffer echter gelijk door te drukken, waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. Doan en Erick Gutierrez kwamen met grote kansen niet tot scoren, waardoor er bij Cambuur nog enige hoop bleef. In de slotfase trokken de Leeuwarders zelfs nog enkele keren ten aanval, maar dat mocht niet meer baten. PSV verkleint zo het gat op Ajax weer tot vier punten, terwijl Cambuur haar reeks van verloren wedstrijden voortzet.

Opstellingen en beoordelingen*

SC Cambuur: Pieter Bos 6,5; Sekou Sylla 4, Erik Schouten 5, Calvin Mac-Intosh 5, Doke Schmidt 5,5; Robin Maulun 4,5, Mees Hoedemakers 5 (75. Mitchell Paulissen -), Jamie Jacobs 4,5 (81. Michael Breij -); Issa Kallon 5, Roberts Uldrikis 5 (81. Milan Smit -), Patrick Joosten 5,5 (62. David Sambissa 5,5).

PSV: Yvon Mvogo 6; Philipp Max 5, Andre Ramalho 6,5, Jordan Teze 6, Mauro Junior 7; Joey Veerman 5 (46. Ibrahim Sangaré 6), Mario Götze 7, Erick Gutierrez 6,5 ; Bruma 5,5 (81. Cody Gakpo), Eran Zahavi 6,5 (81. Maximilian Romero -), Ritsu Doan 7 (91. Richard Ledezma -).

Man of the match: Ritsu Doan

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen