Wereldgoal Messi maakt het verschil: PSG is landskampioen

23 april 2022, 22:59

Paris Saint-Germain mag zich weer landskampioen van Frankrijk noemen! De titel werd zaterdagavond veiliggesteld met een 1-1 gelijkspel tegen RC Lens. Uitgerekend de dit seizoen vaak bekritiseerde Lionel Messi schoot zijn ploeg op fenomenale wijze naar het kampioenschap. 

Zoals vaker de laatste jaren was het niet de vraag of, maar wanneer PSG de landstitel zou pakken. Het afgelopen stuntseizoen van Lille was een uitzondering, maar het leek duidelijk dat de Parijzenaren die ploeg dit seizoen weer van de troon zouden stoten. Nummer twee Olympique Marseille werd een week eerder al verslagen en bij een zege op Lens zou het gat tussen beide ploegen niet meer te dichten zijn. PSG ging de uitdaging zonder Nederlanders Georginio Wijnaldum en Xavi Simons, maar uiteraard met het supertrio Kylian Mbappé, Neymar en Lionel Messi voorin.

Van die voorhoede werd aanvankelijk natuurlijk meer verwacht dan wat het uiteindelijk gebracht heeft. Daarbij waren de pijlen vooral gericht op Messi, die afgelopen zomer de meest spectaculaire transfer in jaren maakte, maar een seizoen later slechts op drie competitietreffers stond. Toch was hij het die in een stroeve wedstrijd - ook nadat Lens-verdediger Kevin Danso met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd - de ban wist te breken. Hij opende de score met een geweldige treffer: van zo'n twintig meter haalde hij de trekker over en poeierde hij de bal de kruising in. 

Helemaal met glans was de kampioenswedstrijd niet. Twee minuten voor het einde kwam Corentin Jean met een antwoord namens Lens, waardoor de wedstrijd in 1-1 eindigde. Het deerde PSG echter niet: ook het punt was genoeg om de tiende landstitel uit de clubgeschiedenis binnen te slepen. Zo wordt een teleurstellend seizoen, met onder meer de pijnlijke Champions League-uitschakeling tegen Real Madrid, in ieder geval met één hoofdprijs afgesloten. 

Reacties

meneerSuntee
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja, in camp nou zijn ze er ook achter dat Frenkie een enorm overschatte speler is. Net als ze dat nu weten over ligt, van de Beek en Ziyech. Allemaal in de onzin uit Amsterdam getrapt.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wauw wat knap. Alsof Husain Bolt een sprint wint van een deelnemersveld die allemaal een been missen.

jvdm
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zonder Messi was het ze nooit gelukt… 😉

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen