Schmidt legt reserverol Gakpo uit en reageert op late zege Ajax

24 april 2022, 11:15

Roger Schmidt heeft na afloop van de gewonnen uitwedstrijd tegen SC Cambuur (1-2) verklaard waarom Cody Gakpo slechts als invaller binnen de lijnen verscheen. De aanvaller was fit genoeg om te starten, maar met het oog op de toekomst wilde de Duitse trainer geen risico nemen.

Ook Ibrahim Sangaré zat op de bank toen in Leeuwarden het eerste fluitsignaal klonk. "Ibrahim is pas geblesseerd geweest en ik wilde met hem geen risico nemen. Met Cody wilde ik dat ook niet. Hij heeft na wedstrijden soms nog pijn aan de enkel en op kunstgras vond ik het niet verstandig om hem te laten starten. Hij is jong en gaat een grote carrière tegemoet, die ik niet wil verstoren door risico's te nemen", aldus Schmidt in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Zonder Gakpo en Sangaré kende PSV een stroeve start tegen Cambuur. Door een vroeg tegendoelpunt moesten de Eindhovenaren al na twee minuten in de achtervolging. Door goals van Eran Zahavi en Mario Götze werd de achterstand uiteindelijk omgezet in een overwinning. "Het was niet zo makkelijk vanavond. Vorige week na de bekerwinst was iedereen dolblij, natuurlijk. Deze wedstrijd komen we achter, maar laten we toch weer zien dat we terug kunnen komen. Ik vind dat de spelers het goed op hebben gepakt na die achterstand", aldus Schmidt.

Late zeges Ajax

Door de overwinning op Cambuur blijft PSV in het spoor van Ajax, al was de avond vanuit Eindhovens perspectief een stuk mooier geweest als de koploper punten had laten liggen tegen NEC. Door een laat doelpunt van Brian Brobbey schreef de concurrent uit Amsterdam echter drie punten bij. Het was zeker niet de eerste keer de laatste weken dat de Ajax in de slotfase ontsnapte. Een teken van kwaliteit, vindt Schmidt. "Als zoiets regelmatig laat gebeurt, is dat ook zo. Maar ook wij pakken onze wedstrijden nu gewoon. Ergens zal Ajax een keer punten moeten laten liggen, dat weten we. Het kan nog, maar wij focussen op onze duels omdat dat het enige is wat ons kan helpen. Winnen we alles en is het niet genoeg, dan hebben we gedaan wat we konden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen