Bizar: Turkse club laat tegenstander bewust scoren en degradeert

24 april 2022 – Ongekende taferelen in de Turkse Süper Lig. Göztepe speelde voor zijn laatste kansen om het vege lijf te redden, maar liet de tegenstander diep in de blessuretijd scoren, waardoor het nu officieel is gedegradeerd. Via deze link (vanaf 2:50) is een van de meest bizarre ontknopingen van een voetbalwedstrijd aller tijden terug te zien.

Bizar: Turkse club laat tegenstander bewust scoren en degradeert

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

In de blessuretijd van de wedstrijd tussen Gaziantep FK en Göztepe stond het nog 0-0 waardoor de uitclub zou degraderen. De arbiter gaf een scheidsrechtersbal, die een speler van Göztepe vervolgens op de lat schoot. Spits Adis Jahovic pikte de bal vervolgens op en maakte de bevrijdende 0-1, waardoor het nog kans had om zich te handhaven.

Het leidde echter tot woedende reacties bij Gaziantep, waardoor Göztepe besloot de tegenstander vrije doortocht te geven en te laten scoren. Een mooi gebaar zou je zeggen, maar de scheidsrechtersbal hoefde niet teruggeschoten te worden, waardoor Göztepe niet per definitie iets onsportiefs deed. De ploeg zorgde met die goal dus voor de eigen degradatie.

Lees ook: 'Turkse topclubs gaan strijd met Ajax aan voor gewilde Suárez'

Het duel ging nog even verder en tot overmaat van ramp kreeg Gaziantep ook nog eens een penalty mee. De thuisploeg was echter zo onder de indruk van het gebaar van Göztepe, dat het de penalty vervolgens bewust naast schoot. Volgens journalist Yordi Yamali gaf de trainer na afloop aan boos te zijn op zijn spelers. "Ik begrijp niet wat er net is gebeurd, de spelers hebben dit besloten, ik probeerde nog te schreeuwen maar dat had geen zin meer."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd