Tadic ziet groot probleem bij Ajax: "We hebben weinig vertrouwen"

24 april 2022, 15:14

Voor de zoveelste keer dit seizoen kwam Ajax in de Eredivisie goed weg door een late treffer. Brian Brobbey werd de held door in de 88e minuut alsnog de 0-1 binnen te schieten tegen NEC. Door de goal werd de gemiste strafschop van Dusan Tadic Ajax niet fataal. De aanvoerder legt voor de camera van ESPN uit waar het momenteel aan schort binnen de selectie van de Amsterdammers.

De Serviër wijdt het matige spel van Ajax in de laatste maanden voornamelijk aan het zelfvertrouwen binnen de selectie. "Op het moment spelen wij niet goed. Het is moeilijk om te winnen, we spelen niet goed en het was een pittige wedstrijd. Het is nu een beetje een mentale kwestie. We hebben weinig vertrouwen. Het belangrijkste is dat we winnen, maar het spel moet beter."

Daarbij spelen ook de mentale tegenslagen een grote rol. "De uitschakeling in de Champions League en de verloren bekerfinale hebben daarvoor gezorgd. Voornamelijk de Champions League was heel belangrijk voor ons en dat gaf onze ploeg ook echt een boost. Je merkt dat er nog steeds teleurstelling heerst in de ploeg. Maar we moeten kampioen worden."

Lees ook: Niet gegeven penalty verklaard: 'Rekening voor acteerwerk Tadic'

Ajax kreeg na ruim een halfuur een strafschop, maar die werd niet benut door Tadic. "Ik moet hem gewoon maken. Het was niet goed." Over de vraag of Sebastien Haller de strafschop volgende keer niet moet nemen, blijft hij vaag. "Het belangrijkste is dat we een doelpunt maken, dus dat moeten we overleggen. Ik wil altijd mijn verantwoordelijkheid nemen, maar het is niet zo'n groot probleem."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Valtr
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit heeft niks met vertrouwen te maken, maar gewoon met een lakse instelling...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen