Wormuth gooit met knappe zege Heracles eigen glazen in

24 april 2022, 16:35   Bijgewerkt: 24 april 2022, 19:57

Heracles Almelo heeft zondagmiddag knap met 0-1 gewonnen van FC Groningen door een doelpunt van Nikolai Laursen. Toch zal het voor Heracles-trainer Frank Wormuth een zege zijn waar hij dubbele gevoelens aan overhoudt. Wormuth gaat volgend jaar aan de slag bij Groningen, maar de club moet met Go Ahead in de nek nog nog vrezen voor Europees voetbal door de nederlaag. 

Voor Frank Wormuth, de keuzeheer van Heracles Almelo, betekende het duel van vandaag een bezoek aan zijn toekomstige werkgever. De Duitser werd in januari gepresenteerd als opvolger van Buijs en zal na het huidige seizoen in Groningen voor de groep komen te staan. Zondag kon hij nog altijd niet beschikken over de geblesseerden Janis Blaswich, Kaj Sierhus, Orestis Kiomourtzoglou en Ismail Azzouzi.

Een gekruld schot van rechtsback Noah Fadiga, na een minuut of twintig, vloog nog langs het doel van Peter Leeuwenburgh, maar vijf minuten later was het wel raak. Bogarde verloor de bal en vijf Heraclieden gingen op het Groningse doel af. Na een paar korte passes werd Nikolai Laursen gevonden en de Deen schoot overtuigend via de onderkant van de lat binnen. Groningen kon daar weinig meer tegenover stellen en het spel van de ploeg van Buijs werd steeds slordiger. Daarbij verloor het ook nog Mike te Wierik.

De verdediger, in het verleden zeven seizoenen actief voor Heracles, moest vlak voor rust de strijd staken nadat hij al twee keer was behandeld voor blessures aan knie en heup. Laursen hielp op slag van rust zijn ploeg nog bijna aan een dubbele marge, maar de vrije trap die hij uit een moeilijke hoek ineens op doel mikte, kon met kunst en vliegwerk door Leeuwenburgh gekeerd worden en dus zochten de ploegen met een verdiende 0-1 voor Heracles de kleedkamers op.

Heracles kreeg hierna meer grip op de situatie en Groningen kon niet meer creëeren dan een aantal voorzetten van ver, maar de Almelose verdediging en doelman Bucker waren voortdurend bij de les. Halverwege het tweede bedrijf kregen de bezoekers in korte tijd twee grote mogelijkheden op een tweede treffer. Eerst kon Laursen op Leeuwenburgh af maar redde de Groningse doelman met de voet en ook de tweede kans was niet aan ze besteed.

En dus won Heracles knap in Groningen en kon het drie belangrijke punten bijschrijven vandaag. Voor Groningen wordt het halen van de play-offs nog een lastig verhaal. Het staat nu met de achtste plek nog op een play-offsplek, maar ziet Go Ahead, NEC en Heerenveen in de buurt komen.

Opstellingen en beoordelingen:*

FC Groningen: Peter Leeuwenburgh 6; Damil Dankerlui 5, Bart van Hintum 5,5 (75.Cyril Ngonge), Mike te Wierik 5 (44. Marin Sverko 6), Björn Meijer 5; Deroy Duarte 6, Daleho Irandust 5, Melayro Bogarde 4,5 (46. Daniël van Kaam 5), Mo el Hankouri 4,5 (46. Paulos Abraham 6); Michael de Leeuw 5 (75. Romano Postema), Jorgen Strand Larsen 5

Heracles Almelo: Koen Bucker 7; Noah Fadiga 6, Marco Rente 6,5, Mats Knoester 6 (70. Sven Sonnenberg 6), Ruben Roosken 5; Lucas Schoofs 5,5, Luca de la Torre5, Justin Hoogma 5,5; Nikolai Laursen 7, Sinan Bakis 5(91. Samuel Armenteros), Anas Ouahim 6 (88. Emil Hansson)

Man of the match: Koen Bucker (Heracles Almelo)

*Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen