PL: cruciale assist Weghorst duwt Van de Beek onder streep

24 april 2022, 16:58

Burnley heeft zondagmiddag in de Premier League uitstekende zaken gedaan. Het stond voorafgaand aan deze speelronde nog onder de degradatiestreep, maar klimt na de 1-0 zege op Wolverhampton Wanderers voor het eerst sinds vele maanden weer eens naar de veilige haven. Daarbij dankt het onder meer Wout Weghorst die een cruciale rol speelde met een assist bij de enige treffer.

Weghorst was een week geleden ook al goud waard in de degradatiestrijd door te scoren in het 1-1 gelijke spel tegen West Ham United. Nu begon hij wederom in de basis en na een goed uur spelen leverde hij de assist op Matej Vydra. Dat bleek uiteindelijk ook de enige treffer, waardoor het nu over het Everton van Donny van de Beek heen gaat en extra druk legt op de Merseyside-derby later op zondag.

Chelsea komt goed weg

Ook Chelsea speelde een zeer belangrijke wedstrijd in de Premier League. Het nam het op tegen nummer zeven West Ham United, dat stiekem nog aasde op een Champions League-ticket. Die droom is echter in de laatste minuten nog vervlogen. Na ingrijpen van de VAR kreeg Craig Dawson een rode kaart, maar miste Jorginho de penalty. Drie minuten later was het alsnog raak voor Chelsea via Christian Pulisic (1-0).

Zo staat Chelsea nu zeven punten voor op de nummer vijf Tottenham, waardoor CL-voetbal onderhand wel veilig is gesteld. West Ham staat nu twee punten achter op Manchester United en grijpt daardoor virtueel helemaal naast Europees voetbal. Basisklant Joël Veltman speelde met Brighton and Hove Albion met 2-2 gelijk tegen Southampton.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Valtr
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laat dat Everton maar degraderen, dat is echt lachwekkend. Carrier Donny ook voorbij

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen