Balen voor Gio: Celtic behoudt riante voorsprong in Schotland

24 april 2022, 17:30

Het begint er steeds meer op te lijken dat Giovanni van Bronckhorst geen kampioen van Schotland gaat worden met Rangers FC. Zondagmiddag opende directe concurrent Celtic de kampioensgroep van de competitie namelijk met een 0-2 overwinning. Over een week heeft Gio nog een kansje.

In Schotland spelen de beste zes ploegen van de Premiership allemaal nog een keertje tegen elkaar. Wat de titelstrijd betreft doen alleen Celtic en Rangers nog mee. Hearts, Dundee United, Ross County en Motherwell spelen daarin geen rol, al kunnen zij de grootmachten natuurlijk wel dwarszitten. Daar slaagde Ross County echter niet in tegen Celtic.

De bezoekers kwamen namelijk al na twaalf minuten op voorsprong via Kyogo Furuhashi. Daarna mocht de in Venlo bekende goaltjesdief Giorgos Giakoumakis nog even invallen en werd het nog 0-2. Giakoumakis was zelf niet trefzeker, maar zag dat ploeggenoot Jota het treffen wel op slot gooide. Rangers won op zijn beurt zaterdagmiddag al met 1-3 op bezoek bij Motherwell.

Omdat beide ploegen dus wisten te winnen, blijft het verschil tussen Celtic en Rangers zes punten in het voordeel van The Hoops. Zij hebben ook nog eens een beter doelsaldo dan de aartsrivaal. Er staan nog vier wedstrijden op de planning. Over een week is dat een belangrijke. Celtic en Rangers treffen elkaar op zondag 1 mei (13.00 uur) op Celtic Park.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen