Ultee over bijzondere uitblinker: "Stond tegen Messi en Suárez"

24 april 2022 – Dimitrios Siovas is sinds zijn entree bij Fortuna Sittard een onmisbare schakel geworden in de achterhoede. De Griekse verdediger speelde zondagmiddag uitstekend tegen Go Ahead Eagles, dat met 1-0 verslagen werd. Trainer Sjors Ultee sprak na de wedstrijd over de prestaties van Siovas.

Ultee over bijzondere uitblinker: "Stond tegen Messi en Suárez"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Voor de camera van ESPN ging Ultee in op de bijzondere aanwinst. "Hij is gekomen vanuit een rare voorbereiding. Vanaf vorig jaar mei tot eind januari heeft hij niet getraind en niet gespeeld. Dan kun je op het begin wel wat wedstrijden spelen, maar alles begint dan te protesteren. Bij ons telt een ding en dat is punten pakken. Dan doen wij er alles aan om hem goed voor te bereiden op wedstrijden. Dat is niet ideaal, maar ook nu speelde hij weer een heel goed eerste uur."

Siovas zou door zijn fysieke gesteldheid amper trainen bij Fortuna. "Zes dagen niet trainen is de overdreven variant. Als je tactisch traint, wil je iemand erbij hebben. Maar dit kan ook met zo'n ervaren speler. Hij heeft tweehonderd wedstrijden in LaLiga gespeeld en tegen Messi en Suárez gestaan. Dan kun je ook wat meer op ervaring doen. Dat accepteert de groep, want hij is echt goed. Maar ik denk dat de fysio's wel weer wat werk aan hem hebben. We gaan er vanuit dat we hem volgende week weer zien."

De ervaren Griek viel tegen Go Ahead geblesseerd uit en Ultee hoopt hem de komende weken wel te kunnen gebruiken. Fortuna staat momenteel op de veertiende plaats in de Eredivisie, maar handhaving is allesbehalve een zekerheidje. Het verschil met de 'onveilige' zestiende plaats is namelijk maar drie punten. Het lastige programma van de Limburgers bestaat uit Feyenoord, FC Twente, Vitesse en NEC Nijmegen.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd