De Kromme weerlegt 'topprestaties' Ten Hag en twijfelt over Schreuder

25 april 2022, 08:16

Willem van Hanegem is het er niet mee eens dat Erik ten Hag de meest succesvolle coach is die Ajax ooit heeft gehad. De voormalig topmiddenvelder hoort overal superlatieven als het over de naar Manchester United overstappende oefenmeester gaat, maar vindt alle lof soms wat overdreven.

'Het positieve gevoel is vooral gebaseerd op dat ene ijzersterke seizoen in de Champions League, toen Juventus en Real Madrid werden weggetikt in eigen stadion', schrijft Van Hanegem in zijn column bij het Algemeen Dagblad. 'Dat is alweer even geleden. Ja, dit seizoen wonnen ze alle poulewedstrijden in de Champions League. Daar heb je niets meer aan als je er vervolgens meteen tegen Benfica uit wordt gekegeld. En in de eredivisie wordt het met de minuut slechter.'

Daarmee doelt Van Hanegem op de mindere periode waarin Ajax verkeert. De Amsterdammers werden uitgeschakeld in de Champions League en verloren de bekerfinale, terwijl ze zich de laatste weken steevast naar zwaarbevochten zeges knokken in de Eredivisie. Afgelopen zaterdag werd NEC pas na 88 minuten van zich afgeschud, dankzij een treffer van Brian Brobbey.

De naam van Alfred Schreuder zingt de laatste weken rond als vervanger van Ten Hag. 'Geen idee waarom eigenlijk', aldus De Kromme. 'Ontslagen bij FC Twente, eerder vertrokken bij Hoffenheim en na het vertrek van Ronald Koeman als assistent ook meteen weg bij Barcelona. Bij Club Brugge gaat het redelijk, maar die club doet het daar altijd goed. Begrijp me niet verkeerd, Schreuder mag van mij best Ajax onder zijn hoede krijgen, hoor. Waarom niet? Maar de partijen die er belang bij hebben, doen net alsof Ajax gered is als hij komt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jvdm
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij heeft helemaal gelijk!

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Willem heeft een punt. Maar Ten Hag heeft meer om op terug te kijken dan alleen Juve en Real. Dat je verliest tegen een Benfica is normaal. Nederland kan nou eenmaal moeilijk winnen van toneelspelers en busparkeer counter clubs.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

EHHH toneelspelers ??? Waar schaar jij Clown Tadic en Anthony dan onder?.

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deet psv en feyenoord niet het zelfde van Hanegem? om ook in de laaste minut te scoren en te winnen?

Pattie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deze zuurpruim heeft het altijd drukker met Ajax af te branden dan zijn eigen fantastische Feiyenoord. Wat een gigantische azijnpisser

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is de waarheid te hard voor je?. Hij onderbouwd alles met feiten en over feyenoord (waar het in deze helemaal niet over gaat trouwens) kan hij net zo hard zijn als hij een andere mening heeft.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen