Nijkamp baalt: ''Fraser was nog steeds de perfecte trainer''

25 april 2022, 14:01

Met nog vier wedstrijden te gaan staat hekkensluiter Sparta Rotterdam in brand. De club besloot zondag om afscheid te nemen van assistent-trainer Aleksandar Rankovic, waarna ook Henk Fraser vertrok. Technisch directeur Gerard Nijkamp erkent dat het crisis is op Spangen.

Nijkamp zou er op uit zijn geweest om te zorgen voor een nieuwe dynamiek en een frisse wind binnen de technische staf. Daarom werd besloten om Rankovic, de rechterhand van Fraser, op non-actief te zetten. Tegenover RTV Rijnmond gaat Nijkamp, die deze winter de taken van Henk van Stee overnam, verder in op het vertrek van Rankovic en Fraser: "Ik wist dat een gevolg kon zijn dat Fraser dan ook op zou stappen, maar dat is niet de intentie geweest", aldus de 52-jarige beleidsbepaler.

Sparta had volgens de technisch directeur graag gezien dat Fraser het seizoen gewoon had afgemaakt op Het Kasteel: "Hem zelf ontslaan is nooit een optie geweest. Wij zagen in hem nog steeds de perfecte hoofdtrainer om ons in de Eredivisie te houden. Er was wat ruis gekomen in de samenstelling van de technische staf en dan moet je een besluit durven nemen.

Lees meer: Fraser over vertrek: "Ranko is mijn rechterarm en beste wapen"

Het besluit dat Nijkamp zondagavond heeft genomen heeft tot teleurstelling geleid bij de spelersgroep van Sparta. "We hebben een emotionele bijeenkomst gehad vanmorgen, want Fraser lag goed in de groep. Dat deed Henk ook goed. Het is een trieste en emotionele dag en we moeten hier vandaag even doorheen, maar kunnen er ook niet te lang bij stilstaan. We moeten nu ook door, er komen nog vier finales aan om in de Eredivisie te blijven", besluit de technisch directeur.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen