Mogelijk einde seizoen voor Dest door hamstringblessure

25 april 2022, 13:52

De kans is aanwezig dat Sergino Dest dit seizoen niet meer in actie komt voor FC Barcelona. De Amerikaanse rechtsachter, die zondagavond mocht starten tegen Rayo Vallecano, heeft een hamstringblessure opgelopen.

Dat maakt de Catalaanse club maandagmiddag bekend. Dest viel in het verloren duel tegen Rayo Vallecano al na een helft uit. De oud-Ajacied verliet geblesseerd het veld en werd vervangen door centrumverdediger Clément Lenglet. Het waren mogelijk de laatste minuten van het seizoen voor de rechtervleugelverdediger, die een blessure aan zijn hamstring heeft opgelopen.

Volgens FC Barcelona zal verder onderzoek moeten uitwijzen hoe lang Dest niet inzetbaar zal zijn voor de nummer twee van Spanje. Het is voor de verdediger de volgende domper in een voor hem tegenvallend seizoen bij FC Barcelona. De geboren Amsterdammer was eerder dit seizoen namelijk ook al een tijdje afwezig vanwege een blessure en komt daarnaast niet altijd in de plannen van hooftrainer Xavi voor.

Diezelfde Xavi kan iedereen de komende maand maar al te goed gebruiken, aangezien Barça in één maand nog vijf wedstrijden moet afwerken. Door het puntverlies in de afgelopen weken wordt het voor de Catalaanse club nog een flinke klus om plek twee te behouden. Sevilla staat net als FC Barcelona op 63 punten, terwijl ook Atlético Madrid er kort achter zit.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen