NEC-doelman kreeg kippenvel: ''Zoiets nog niet meegemaakt''

25 april 2022, 15:06

Mattijs Branderhorst werd door het stoppen van de strafschop van Dusan Tadic bijna de held van Nijmegen, maar Brian Brobbey gooide in de slotfase roet in het eten. Desondanks was het stoppen van de strafschop voor de 28-jarige doelman een heel bijzonder moment.

"Ik heb zoiets nog niet echt meegemaakt en daar kreeg ik wel even kippenvel van", vertelt Branderhorst in gesprek met De Gelderlander. "Als keeper is een strafschop de ideale gelegenheid om je te onderscheiden en daar was ik al een tijdje naar op zoek. Ik had tot dit moment vier strafschoppen tegen gehad die er allemaal ingingen. Terwijl ik best een goede penaltykiller kan zijn."

De ervaren doelman, die dit seizoen een zeer stabiele indruk maakt in het doel bij NEC, was goed voorbereid op een strafschop van de aanvoerder van Ajax. "Ik wist dat het Tadic zijn favoriete hoek was. Hij nam een andere aanloop dan normaal, waardoor ik langer bleef wachten. Op het laatste moment koos ik de goede hoek", vertelt de sluitpost van de Nijmegenaren.

Mede door de doelman van NEC leek Ajax kostbare punten te gaan verliezen in De Goffert, totdat Brobbey plots voor de goalie opdook. De invaller zette in de slotfase de 0-1 op het scorebord, wat een domper voor NEC was, aangezien de Gelderse club goed tegenstand bood: "Ik sta er niet van te kijken dat wij zo partij bieden tegen Ajax. "Het enige wat we onszelf kunnen verwijten is dat we niet gescoord hebben", besluit de doelman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen