Real vreest: uitstekende balans Guardiola tegen de Koninklijke

25 april 2022, 16:26

Het einde van het seizoen nadert met rasse schreden. Dit betekent dat de finale van de Champions League steeds dichterbij komt. Dinsdagavond staat de eerste halve finale op het programma en dat is er één om de vingers bij af te likken. Real Madrid gaat namelijk op bezoek bij Manchester City. Hoewel de Madrilenen in de achtste en kwartfinale veel indruk maakten, heeft de ploeg van Pep Guardiola alle reden om met veel vertrouwen toe te werken naar de clash van dinsdagavond.

Manchester City wordt alom beschouwd als dé grote favoriet voor het winnen van de Champions League. De ploeg van Guardiola reikte immers in het afgelopen seizoen nog tot de eindstrijd van het miljardenbal en gaat momenteel aan kop in de Premier League, 's werelds zwaarste competitie. Maar met Real Madrid als tegenstander in de halve finale wacht de koploper van Engeland een loodzware opgave. Ook de recordkampioen van Spanje gaat aan de leiding in eigen land, terwijl ze in de Champions League al afrekende met Paris Saint-Germain en Chelsea.

Manchester City zal dus op zijn hoede zijn, al heeft het alle reden om met zelfvertrouwen aan de aftrap te verschijnen. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan de aanwezigheid van Guardiola. De voormalig middenvelder kan als hoofdtrainer nu al terugkijken op een imposante loopbaan. Guardiola staat inmiddels al ruim vijf jaar aan het roer bij Manchester City en had het voor zijn avontuur in Engeland voor het zeggen bij FC Barcelona en Bayern München. Als hoofdtrainer van Barça en Bayern stond hij regelmatig tegenover Real Madrid. En daar zal de Spanjaard mogelijk met een glimlach aan terugdenken. Van de negentien ontmoetingen met Real Madrid wist hij er namelijk liefst elf te winnen.

Dat lukte overigens niet als hoofdtrainer van Bayern München. Onder leiding van Guardiola moesten de Duitsers in 2014 tweemaal hun meerdere erkennen in Real Madrid. Maar als oefenmeester van FC Barcelona reeg Guardiola de ene na de andere overwinning aaneen. De Catalanen stonden tussen 2008 en 2012 vijftien keer tegenover hun rivaal. Negen keer werd er gewonnen, vier keer eindigde het onbeslist en slechts tweemaal ging Real Madrid er met de drie punten vandoor. De mooiste overwinning die Barça onder leiding van Guardiola boekte op Real, dateert van zijn debuutseizoen als hoofdtrainer. Op 2 mei 2009 verbaasden de Catalanen vriend en vijand door met 2-6 te winnen in het Santiago Bernabéu.

Guardiola ook als City-trainer succesvol tegen Real

Twee seizoenen later gaf Barça zijn rivaal wederom voetballes. Op 29 november 2010 werd het 5-0 in Camp Nou. Manchester City en Guardiola zouden natuurlijk tekenen voor een herhaling van zetten in de halve finale van de huidige Champions League-editie. Oók als hoofdtrainer van Manchester City stond Guardiola al tegenover Real Madrid. In het seizoen 2019/2020 ontmoetten beide ploegen elkaar in de achtste finale van het miljardenbal. Zowel de heenwedstrijd als de return eindigde in een 2-1 zege voor de Engelsen. Daardoor plaatsten zij zich voor de kwartfinales, waarin ze verrassend ten onder gingen tegen Olympique Lyonnais. Nu moet een overwinning op Real de opmaat zijn voor de eerste eindzege van de Champions League in de clubhistorie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen