Ajacieden, tel tot 10: Onana meldt zich weer in Amsterdam

25 april 2022 – Ajax vocht zich afgelopen zaterdag naar een benauwde 0-1 overwinning op NEC. De Amsterdammers hadden onder meer aan Maarten Stekelenburg te danken dat de voorsprong van vier punten op PSV intact is gebleven. Stekelenburg trad een aantal keer goed op, resulterend in de eerste clean sheet in de competitie sinds 19 februari. Daarna kreeg Ajax met André Onana onder de lat opvallend veel doelpunten tegen. De omstreden doelman leek de Amsterdammers al definitief te hebben verlaten, maar niets blijkt minder waar. 

Ajacieden, tel tot 10: Onana meldt zich weer in Amsterdam

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Op beelden op zijn persoonlijke Instagram blijkt namelijk dat hij zich weer heeft gemeld in Amsterdam. Onana werd wegens aanhoudende teleurstellende optredens gepasseerd door Erik ten Hag voor de bekerfinale tegen PSV, waarin Stekelenburg na maandenlange blessureleed zijn rentree maakte. Het verhaal ging dat Ten Hag Onana met vakantie had gestuurd. Dat zou einde seizoen en tijdperk bij Ajax betekenen voor de doelman, die de koploper van Nederland na dit seizoen hoogstwaarschijnlijk transfervrij verruilt voor Inter Milan. 

Maar volgens het management van Onana is daar niets van waar. De Kameroener vertrok naar verluidt naar Kameroen om zich daar te behandelen voor een blessure en omdat een familielid is overleden. Nu heeft Onana zelf afgerekend met de geruchten over zijn 'vakantie'. Hij deelt op zijn Instagramverhaal een video in de gym, mogelijk op De Toekomst, het trainingscomplex van Ajax. Onana, gehezen in Ajax-tenue, krijgt in dat filmpje gezelschap van onder meer Zakaria Labyad. De aanvallende middenvelder heeft een ernstige knieblessure opgelopen en komt daardoor niet meer in actie voor Ajax. Labyad trekt, evenals Onana, na dit seizoen de deur van de Johan Cruijff ArenA transfervrij achter zich dicht. 

In tegenstelling tot Onana was Labyad de afgelopen maanden niet het mikpunt van kritiek in Amsterdam. De Marokkaan kwam simpelweg niet in Ten Hag zijn plannen voor. De oefenmeester van Ajax, die na dit seizoen aan de slag gaat bij Manchester United, deed daarentegen wel noodgedwongen een beroep op Onana. Door de blessures van Remko Pasveer, Jay Gorter en Stekelenburg moest Onana wel keepen. Hij haalde echter bij lange na niet het niveau van zijn eerste jaren in Amsterdam. Daarnaast maakte hij een ongeïnteresseerde indruk, dat een extra dimensie kreeg door zijn interview na afloop van het thuisduel met Sparta Rotterdam, waarin hij wederom in de fout was gegaan. 

Lees ook: Onana onder vuur bij Ajax na schandalige actie na de wedstrijd

Reacties

Ajax

gerelateerd