Ajax hoopt op Brobbey, maar 'kijkt ook naar alternatieven'

25 april 2022, 20:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Terwijl Erik ten Hag en zijn spelers de komende weken de landstitel veilig hopen te stellen, is Ajax op de achtergrond al druk bezig met het volgende seizoen. Dat de Amsterdammers een drukke zomer tegemoet gaan, staat vast. Zowel op inkomend als uitgaand vlak staat er heel wat te gebeuren. Zo zou Ajax zich willen versterken met Owen Wijndal en Steven Bergwijn, terwijl ook een definitieve terugkeer van Brian Brobbey wordt besproken. Mike Verweij denkt echter dat de koploper bezig is met alternatieven voor de spitspositie. 

Het is niet de vraag óf, maar hoevéél basisspelers Ajax komende zomer zullen verlaten. Noussair Mazraoui vertrekt naar alle waarschijnlijkheid transfervrij naar Bayern München, terwijl ook Ryan Gravenberch in de belangstelling staat van de landskampioen van Duitsland. Daar blijft het mogelijk niet bij. ''Nico Tagliafico wil ook weg en er zal ongetwijfeld belangstelling komen voor Sébastien Haller'', vertelt Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. ''Als je elf keer scoort in de Champions League ben je toch in beeld bij de grote clubs.''

Of Ajax gaat meewerken aan een eventueel vertrek van Haller, zal moeten blijken. Het moge in ieder geval duidelijk zijn dat de Amsterdammers op zoek gaan naar een spits, want Danilo trekt transfervrij de deur achter zich dicht, terwijl Brobbey wordt geacht om zich binnenkort weer te melden in Leipzig. Maar het is een publiek geheim dat Ajax Brobbey definitief wil terughalen naar Amsterdam. De jonge spits komt momenteel op huurbasis uit voor de koploper van de Eredivisie, nadat hij afgelopen zomer transfervrij de overstap maakte naar de Bundesliga.

Brobbey was zaterdag nog de gevierde man bij Ajax, nadat hij zijn ploeg in de slotfase een belangrijke overwinning bezorgde op NEC. ''Brobbey is ontzettend geliefd in Amsterdam. Maar dat is natuurlijk geen reden om hem wel of niet te kopen. Ik denk dat Ajax ook met alternatieven bezig is of er in ieder geval naar aan het kijken is. Maar Brobbey levert wel als invaller. Hij is misschien geen typische Ajax-spits, maar als hij in het veld komt, gebeurt er wel iets'', aldus Verweij. 

Bekijk ook: Brobbey grapt over Ten Hag: "Als hij me over 2 jaar maar haalt..."

Berghuis niet in goeden doen

Brobbey maakte afgelopen zaterdag direct na de pauze zijn entree binnen de lijnen. Dat ging ten koste van Steven Berghuis, die een zwakke indruk maakte. Berghuis verkeert sowieso in mindere doen. Verweij neemt het echter voor hem op. ''Berghuis speelde inderdaad slecht tegen NEC, maar hij raakte donderdagmiddag geblesseerd. Vrijdag heeft hij aangepast getraind en zaterdag is pas duidelijk geworden dat hij kon spelen. Dat deed hij niet goed, maar dat hij niet levert is misschien een beetje kort door de bocht.'' Berghuis is uiteraard niet de enige sterkhouder van Ajax die zoekende is naar zijn goede vorm. ''Heel veel spelers van wie je veel verwacht in de titelstrijd halen niet hun niveau, terwijl dat onder Ten Hag in de afgelopen jaren eigenlijk altijd wel zo was.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen