Verweij plaatst vraagtekens bij komst Bergwijn en Wijndal naar Ajax

25 april 2022 – Steven Bergwijn en Owen Wijndal worden nadrukkelijk genoemd als zomerse versterkingen voor Ajax. Mike Verweij is er echter nog niet zo zeker van dat beide Oranje-internationals na afloop van dit seizoen de overstap maken naar Amsterdam. Vooral van Wijndal zou Ajax nog niet helemaal overtuigd zijn. 

Verweij plaatst vraagtekens bij komst Bergwijn en Wijndal naar Ajax

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De koploper van de Eredivisie neemt na dit seizoen zo goed als zeker afscheid van Nicolás Tagliafico. De Argentijn kon Ajax afgelopen winter al verruilen voor FC Barcelona, maar toen staken de Amsterdammers daar een stokje voor. Komende zomer zou Tagliafico echter voor een zacht prijsje mogen vertrekken. In de zoektocht naar een nieuwe linksback, die de concurrentiestrijd moet aangaan met Daley Blind, komt Ajax mogelijk uit bij Wijndal. Erik ten Hag heeft er in ieder geval nooit een geheim van gemaakt dat Wijndal op het verlanglijstje staat van de Amsterdammers, al vertrekt de oefenmeester na dit seizoen natuurlijk naar Manchester United. 

Mogelijk is het vertrek van Ten Hag één van de redenen waarom Ajax zich nog niet concreet heeft gemeld bij AZ voor Wijndal. ''Ik denk dat Ajax precies weet wat Wijndal moet kosten'', vertelt Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. ''Dat ze nog niet in actie zijn gekomen, is enerzijds een risico omdat er veel meer belangstelling is voor Wijndal. Anderzijds zou het kunnen betekenen dat Ajax nog niet honderd procent overuigd is van zijn komst en dat ze dat misschien ook wel laten afhangen van de nieuwe trainer.'' Ook Bergwijn wordt dus in verband gebracht met een transfer naar Amsterdam. En dat is natuurlijk niet voor het eerst. Bergwijn leek in januari al de overstap te maken naar Ajax, maar toen zette de regerend landskampioen zelf een streep door zijn komst. 

Lees ook: Ajax hoopt op Brobbey, maar 'kijkt ook naar alternatieven'

''Dat was hét moment om het wel of niet te doen'', aldus Verweij. ''Naarmate hij verder komt in zijn contract wordt hij iets goedkoper, maar dan komen er ook meer kapers op de kust. En Bergwijn heeft natuurlijk al drie, vier keer in de startblokken gestaan om naar Amsterdam te komen. Als dat elke keer een teleurstelling wordt, denk je op een gegeven moment ook 'bekijk het maar'.'' Valentijn Driessen is daarentegen een stuk zekerder van zijn zaak en denkt dat de kans dat Bergwijn komende zomer naar Ajax komt heel groot is. Zeker als de Amsterdamse topclub zich wederom concreet meldt bij Tottenham Hotspur en de speler. ''Hij heeft nu ook wel gezien dat een buitenlands avontuur niet alles is'', vertelt Driessen. ''Zelfs als je een paar keer scoort heb je geen enkele zekerheid dat je speelt. Daarnaast wil hij ook graag in het Nederlands elftal. Ik denk dat hij op zijn knieën terug wil naar Amsterdam.''

Reacties

Ajax

gerelateerd