Zonder Van Nistelrooy geeft Jong PSV zekere overwinning weg

25 april 2022, 22:00   Bijgewerkt: 25 april 2022, 23:51

Niet Ruud van Nistelrooy, maar Adil Ramzi had het maandagavond voor het zeggen bij Jong PSV. Ramzi leek op weg naar een geslaagd 'debuut' als hoofdtrainer, maar moest ondanks een 2-0 voorsprong uiteindelijk genoegen nemen met een punt tegen laagvlieger MVV.

Jong Ajax was niet de enige beloftenploeg die maandagavond in actie kwam. Ook Jong PSV speelde een thuiswedstrijd. Waar de ploeg normaliter wordt geleid door Van Nistelrooy, die zoals bekend na dit seizoen bij de hoofdmacht de taken overneemt van Roger Schmidt, had ditmaal Ramzi dus de leiding over de Eindhovense beloften. Dit in het kader van zijn trainersopleiding. Ramzi leek een lange tijd te slagen voor zijn 'debuut' als hoofdtrainer. Zijn ploeg opende al na vijf minuten de score. Jenson Seelt kopte raak uit een hoekschop. Tien minuten later was het wederom raak. Richard Ledezma verschalkte doelman Romain Matthys met een leep stiftje.

Het was overigens niet zo dat MVV helemaal niets had in te brengen in Eindhoven. De Limburgers kregen, vooral in de eerste helft, wel degelijk mogelijkheden op een treffer, maar die waren niet aan hen besteed. Het zei alles over het huidige seizoen van MVV. Het afgelopen seizoen eindigde het nog als elfde, in het huidige presteert alleen Helmond Sport nĆ³g minder. In de tweede helft probeerde de ploeg uit Maastricht het nog wel, maar kwam ze eigenlijk geen moment serieus in de buurt van het Eindhovense doel. Tot een kwartier voor tijd. Met dank aan PSV'er Nigel Thomas, die zijn eigen doelman verschalkte, was de spanning plots helemaal terug. Het werd zelfs nog mooier voor MVV, dat blijkbaar wel over de nodige veerkracht beschikt. Tien minuten voor tijd bracht Arian Kastrati zijn ploeg naast de Eindhovenaren.

'Tien minuten geleden stond MVV nog twee goals achter, nu jagen we op de winnende. Het kan verkeren', klonk het veelzeggend namens het Twitteraccount van MVV. Jong PSV was in de slotfase nog het dichtst bij de overwinning, maar Mees Kreekels kreeg de bal er vanaf korte afstand niet in. Daardoor eindigde het duel in Eindhoven in een 2-2 gelijkspel. Voor MVV zal dat aanvoelen als een overwinning, terwijl de thuisploeg eens goed in de spiegel moet kijken. Door de nederlaag van VVV-Venlo op bezoek bij Jong Ajax kon Jong PSV de nieuwe koploper van het linkerrijtje worden, maar zover komt het dus niet. Het blijft twaalfde.Ā